Oakland Raiders’ın genç yıldı Derek Carr artık NFL’in en çok kazanan oyuncusu! Geçtiğimiz sezon Carr’ın önderliğinde uzun süren playoff hasretine son veren Raiders, başarılı oyuncusunu beş yıllık 125 milyon dolarlık kontrat ile ödüllendirdi.

Carr’ın 125 milyon dolarlık kontratının 40 milyon dolarının tamamen garanti olduğu açıklanırken, imza priminin 12.5 milyon dolar olduğu ve toplam garantinin ise 70 milyon dolar olduğu açıklandı.

26 yaşındaki oyun kurucu bu kontratıyla yıllık kazancı en çok yüksek olan oyuncu konumuna yükseldi. Derek Carr, rekor sözleşmesi sayesinde yıllık en çok kazanan iki isim olan Andrew Luck ve Drew Brees’i geride bıraktı.

Üç yıllık NFL kariyerinde iki defa Pro Bowl olan geçen sezon da sezonun bitimine iki hafta kala ayağını kırana kadar MVP ödülünün en büyük adayı olan Carr, ikinci turdan draft edildiği için üç yıldır, yıllık bir milyon doların altında oynuyordu, şimdi ise yıllık 25 milyon dolara alacak.

2014 NFL Draftı’nda seçilen Carr, üç sezonda attığı 11,194 yard oas, 81 touchdown pası ve sadece 31 interception ile ligin en genç oyun kurucuları arasında en göze çarpan isimdi.

Bu kontratın yeni kontrat isteyen Matthew Stafford ve Kirk Cousins’in alacakları parayı nasıl etkileyeceğini önümüzdeki haftalarda göreceğiz.

Öte yandan ise Oakland Raiders’ta genel menajer Reggie McKenzie, takımın en değerli oyuncusunun kontrat problemini hallederken şimdi Khalil Mack ve Amari Cooper gibi diğer iki genç yıldızını uzun süreli olarak takımda tutmaya çalışacak. Raiders’ta şu an tek hedef, Las Vegas’a taşınmadan önce iki sezon daha geçirecekleri Oakland’a bir şampiyonluk getirmek…