NFL’de son dönemin en büyük draft bust’larının başında gelen sol tackle Greg Robinson’ın Los Angeles Rams kariyeri daha çaylak kontratı bitmeden son buldu. Los Angeles ekibi, 2014 NFL Draftı’nın ikinci sırasından büyük umutlarla seçtiği Robinson’ı 2018 NFL Draftı altıncı tur hakkı karşılığında Detroit Lions’a yolladı.

Rams 2012 NFL Draftı öncesi Washington Redskins ile girdiği takas sonucu, ikinci sıradan Robert Griffin III’ü seçmek için birçok şeyi gözden çıkarmaya hazır olan Redskins’den aldığı tonla draft hakkının sonuncusuyla Robinson’ı seçmişti.

2014 Draftı’nın kendi pozisyonunda en iyisi olarak lanse edilen Auburn Üniversitesi çıkışlı Robinson, Rams forması giydiği üç sezonda ilk 11 sol tackle’lar arasında ligin en kötü performanslarından birisine imza atmıştı. Son olarak off-season döneminde Rams, veteran Andrew Withworth ile anlaşmış ve de orijinal pozisyonu guard olan Jamon Brown’u sol tackle depth chart’ında Robinson’ın önüne koymuştu.

Off-season’ın Cleveland Browns ile birlikte hücum hattına en çok yatırım yapan takımı olan ve serbest oyuncu piyasasından Green Bay Packers’ın yıldız guard’ı T.J. Lang ile Baltimore Ravens sağ tackle’ı Rick Wagner’ı kapan Lions ise ilk 11 sol tackle’ı Taylor Decker’ın sakatlığının ciddiyeti ortaya çıkınca genç yıldızının yerine oyuncu arayışına girişmişti.

Nitekim Lions’ın 2016 NFL Draftı’nda ilk turdan seçtiği ve çaylak sezonunda takımın her hücum snap’inde sahada yer alan Decker, OTA’lerde (Organized Team Activities) üst dudağından yaşadığı sakarlık sonrası 5 Haziran’da ameliyat geçirmiş ve genç oyuncunun dört ile altı ay arası sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı.

Öte yandan Lions, Decker’ın eksikliğini gidermek için Robinson’ı kadrosuna katmakla da yetinmesi. Detroit ekibi, veteran Cyrus Kouandjio ile de anlaşarak işini şansa bırakmadı.