Her sene tekrarlanan ve hemen her spor dalındaki sporculara mükemmellik ödüllerinin dağıtıldığı ESPY Ödülleri’nin 25. si dün gece Los Angeles’da sahiplerini buldu. Dünyanın her yerindeki sporseverlerin oylarıyla kazananların belirlendiği ödül gecesini Amerikan futbolunu geçtiğimiz yıl bırakan Peyton Manning sundu. Ödül törenine ise NFL açısından bakıldığında ise Green Bay Packers oyuncuları damgasını vurdu.

Geçen sezon Richard Rodgers’a attığı 61 yardlık Hail Mary pasıyla “Yılın En İyi Oyunu” ödülünü kazanan başarılı oyun kurucu Aaron Rodgers bu sene de ödülü kimseye kaptırmadı. Bu sene ödülü aldığı oyun ise, divisional playoff maçında Dallas Cowboys ile karşılaştıkları maçta üç ve 20 yard oynarken tight end Jared Cook ile çizgi üzerinde başarılı pas oyunuydu.

Gecede Aaron Rodgers aynı zamanda “En İyi NFL Oyuncusu” ödülüne de layık görüldü.

Bu ödülün bu seneki diğer adayları Patriots oyun kurucusu Tom Brady, Cowboys running back’i Ezekiel Elliott, Raiders linebacker’ı Khalil Malik ve Falcons oyun kurucusu Matt Ryan idi. Belirtmek gerekir ki, bu ödülü Rodgers son yedi sene içinde dördüncü kez kazandı. ESPY’nin 25 yıllık tarihinde de daha öncesinde 2011, 2012, 2015 ve bu yıl alarak bu ödülü dört kez alan ilk oyuncu olarak tarihe geçmiş bulunmakta.

Green Bay Packers’ın dün gece ödül alan tek futbolcusu Rodgers değildi. Başarılı receiver Jordy Nelson muhteşem geri dönüş sağladığı sezonda aldığı ödüllere bir yenisini daha ekleyerek, Rodger Federer’in de aday olduğu “En İyi Geri Dönüş Yapan Sporcu” ödülünü aldı.

Jordy Nelson 2015 sezonunda geçirdiği ve onu tüm sezon sahalardan uzakta tutan diz sakatlığından sonra bu sezonu 14 touchdown ile lig lideri olarak tamamlamıştı. Yıldız oyuncu daha önce de NFL tarafından aynı ödüle layık görülmüştü.

Ödül töreninde yılın en iyi maçı olarak 51. Super Bowl karşılaşması seçilirken, en hızlı çıkış yapan sporcu olarak Cowboys’un rookie’si Dak Prescott seçildi…