Geride bıraktığımız aylarda, beş yıl sonra tekrardan kurulacağı konuşulan Amerikan futbolu milli takımı TAFL gündeminde büyük bir heyecan yaratmış ve milli takıma kimlerin koçluk yapacağı da yanıtı merakla beklenen sorular arasında yerini almıştı.

14 Temmuz Cuma günü Türkiye Ragbi Federasyonu resmi internet sitesinden yayımlanan haber ile milli takımın koç kadrosu ilan edildi. İşte Türkiye’nin en iyi oyuncularını bir araya getirecek bu kadroya koçluk edecek isimler:

Erdem Özsalih – Genel Koordinatör

Emrah Asilyazici – Head koç

Eren Galioğlu – Linebacker koçu

Saygun Ofluoğlu – Savunma hattı koçu

Osman Reşat Altınay – Defansif back koçu

Burak Şenyuva – Quarterback koçu

Alper Akbal – Hücum hattı koçu

Sezer Kumru – Running back koçu

Erkin Palaz – Wide receiver koçu

Ozan Bayrak – Asistan koç

Koç kadrosuna genel koordinatörlük yapacak Erdem Özsalih, 2013-2015 sezonları arasında Boğaziçi Sultans head koçu olarak üç kez üst üste yaşadığı Kulüpler 1. Ligi şampiyonluğu ile ön plana çıkarken Emrah Asilyazıcı’nın da İTÜ Hornets ile head koçluk tecrübesi bulunuyor.

Savunma hattı koçu Saygun Ofluoğlu, son iki sezonda Kulüpler 1. Ligi’ne damgasını vurarak namağlup şampiyonluk yaşayan Koç Rams kadrosuna kaptanlık yapmış ve 2016-2017 sezonunun ardından da oyunculuk kariyerini noktalama kararı almıştı.

Milli takım oyun kurucularına pozisyon koçluğu yapacak Burak Şenyvuva ise beş yıl önce Romanya’yı 61-0 mağlup eden milli takım kadrosunun ilk 11 oyun kurucusuydu. Yine o kadroda hücum hattı oyunculuğu yapan Alper Akbal da beş yıl sonra bu kez koç olarak milli takımda yer alacak bir diğer isim.

Wide receiver koçu Erkin Palaz, geride bıraktığımız sezon head koç olarak İTÜ Hornets ile Kulüpler 1. Ligi’nde yarı final oynama başarısı gösterirken İTÜ Hornets’in eski linebacker’ı Osman Reşat Altınay da takımın bir diğer koçu olarak bu başarıda pay sahibi olmuştu.

Asistan koç Ozan Bayrak, head koçluk yaptığı Boğaziçi Sultans üniversite takımıyla bu sezon Üniversiteler 1. Ligi şampiyonluğu yaşamıştı. Eren Galioğlu ise finalde Sultans’a kaybederek 1. Ligi ikinci sırada tamamlayıp Üniversiteler Süper Ligi’ne yükselen DEÜ Efeler kadrosunun koçuydu.

ODTÜ Falcons’ın eski oyuncusu şu anda da Özyeğin Wolves’a head koçluk yapan Sezer Kumru, Üniversiteler Ligi’nde aktif olarak mücadele eden bir diğer koç.

Yine aynı haberde, koç kadrosuna ek olarak milli takımın oyuncu kadrosunu oluşturmak için düzenlenecek olan dört mini kampın tarihleri de açıklandı. Scouting combine minvalinde 40 yard koşu, bench press ve koni dril’lerinin yer alacağı fiziksel test, toplantı ve oyuncu mülakatları ve pozisyonel antrenman seansları ile geçecek mini kampların gerçekleşeceği tarih ve şehirler şöyle:
– 29 Temmuz Cumartesi İzmir
– 30 Temmuz Pazar İstanbul
– 5 Ağustos Cumartesi Ankara
– 6 Ağustos Pazar İstanbul
Bu gelişmelerin ardından artık resmiyet kazanan milli takımımıza şimdiden başarılar diliyor ve milli takım oyuncularını seçmek için düzenlenecek olan kamplarda iyi olanın kadroya girmesini temenni ediyoruz.