Sürpriz bir kararla, 2015 NFL sezonu sonrasında kramponlarını asarak emekli olan yıldız wide receiver Calvin Johnson, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla tekrardan NFL gündemine oturmayı başardı.

Dokuz yıllık NFL kariyeri boyunca Detroit Lions forması giyen ve adı şimdiden NFL’in tarihinin en iyileri arasına yazılan oyuncu, emeklilik kararının takımının başarısızlığıyla doğrudan ilişkili olduğunu itiraf etti.

Johnson, geride bıraktığımız haftada İtalya’nın Amerika futbolu finali Italian Bowl XXXVII’da konuşurken, emeklilik kararıyla ilgili bir yıldır akıllarda olan soru işaretlerini giderdi. Başarılı oyuncu bir yıl önceki sürpriz kararıyla ilgili olarak, “Bunu düşündüm. Basketbol gibi, biliyorsunuz, süper takımlar kuruyorlar. Ancak Amerikan futbolunda iş böyle değil, nereye gideceğime karar veremiyorum.” dedi.

30 yaşında NFL’e oldukça erken veda edan Johnson, “Kontratımla Detroit’te sıkışmıştım ve beni serbest bırakmayacaklarını söylediler, sonuçta takıma geri dönmem lazımdı.” açıklamalarında bulundu.

“O dönemde ortaya koyduğum çalışma karşılığında bir Super Bowl şansımız olmadığını düşündüm, bu benim zamanıma değmiyordu ve hiçbir yere gitmeyip kafamı duvara vurmak gibiydi.”

Barry Sanders sonrası Detroit Lions tarihinin belki de en önemli oyuncusu olan Calvin Johnson, bu söylemlerini “Deliliğin tanımı” olarak nitelendirirken, gülmeyi de ihmal etmedi.

“Herkesin lige gelirken hedefi bir Super Bowl kazanmaktır. Ben de kazanmak istedim ancak Lions ile böyle bir imkan görmedim.” diyen oyuncu, özetle emekli olmasının sebebi olarak tamamen eski takımını işaret etti.

Super Bowl kazanamayan NFL takımları arasında yer alan Detroit Lions’ta kariyerini geçiren Calvin Johnson, 2008 sezonunda bir maç dahi kazanamayan Lions’ın kadrosunda yer almıştı. 2008 sezonunun Lions’ı NFL tarihinde, bir sezonda maç kazanamayan tek takım olarak tarihe geçmişti. Ancak Johnson, o sezon 1,331 yard ve 12 touchdown ile oldukça başarılı bir yıl geçirmeyi başarmıştı.

2012 sezonunda 1,964 yard pas tutarak NFL rekoru kıran Johnson, bireysel başarılarına rağmen kariyeri boyunca sadece 2011 ve 2014 sezonlarının ardından playoff görmeyi başarmıştı.

Geçtiğimiz sezon ise Lions, Calvin Johnson’ın emekliliğinin ardından sürpriz bir şekilde playoff yapıp, yine ilk maçta elenmişti…

Calvin Johnson’ın kariyerinin burada mı sonlanacağını yoksa bir yüzük ileride NFL’e geri mi döneceğini bize zaman gösterecek…