Yaşadığı beyin sarsıntısı sebebiyle Eylül ayının başından beri NFL’in beyin sarsıntısı protokolü (concussion protocol) altında takip edilen Carolina Panthers ofansif tackle’ı Michael Oher, girdiği son fiziksel kontrolden geçemeyince dün takımı tarafından serbest bırakıldı.

Oher’ın serbest bırakılması, geçiçi süreliğine Çarşamba günü genel menajerliğe getirilen Marty Hurney’in görev başına geldiğinden bu yana yaptığı ikinci hamlesi oldu. Hurney’nin ilk hamlesi ise yıldız sağ guard Trai Turner ile 20,45 milyon doları garanti olmak üzere 45 milyon dolar değerinde dört yıllık bir sözleşme imzalamak olmuştu.

Michael Oher, serbest bırakılmasından sonra sosyal medya hesabından “Beyin korkutucu bir şey.” gönderisini paylaştı. 31 yaşındaki Oher, Panthers’tan son olarak her türlü sakatlığa karşı kontratında bulunan 900 bin dolarlık garanti ücreti alacak.

Tecrübeli oyuncunun serbest bırakılması ise takımın salary cap’inde 1,69 milyon dolarlık bir rahatlama sağladı. Geçen sene sözleşmesinde yapılan uzatmayla birlikte Oher’ın Panthers ile üç yıllık kontratı bulunuyordu.

Panthers koçu Ron Rivera, takımın resmi web sitesinde yaptığı açıklamalarda ” n önemli şey onun sağlığı. Michael’ın sağlığı her zaman önce gelir. Bu konuda zorlama yapmayacağız. Michael bunu anlıyor ve biz de ona endişelerimizi doğru anlattığımızı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Panthers’ın Haziran mini kampından sonra Daryl Williams ve rookie Taylor Moton’u sağ tackle mevkisinde kullandığı gözlemlenmişti. Oher, kamp listesinde yer alsa da sahaya hiç çıkamadı.

Oher 2009 yılında ilk turdan draft edildi ve iki Super Bowl’da oynadı. 2013 Şubat’ında ise Baltimore Ravens ile Super Bowl şampiyonluğu yaşadı. Ama onun bu kadar tanınmasının sebebi 2009 yılında Sandra Bullock’un da oyuncularının içinde yer aldığı ” The Blind Side (Kör Nokta)” filminde hayatının konu alınmasıydı.

Cuma günü Oher, Nashville / Tennessee’de kabahat sayılan hafif bir suçtan dolayı mahkemeye çıkacak. Suçlamaya konu olay, Nisan ayında Oher ve bir Uber sürücüsü arasında gerçekleşmişti. Bu haftanın başında ise Oher, hafta içerisinde görevinden kovulan Panthers eski menajeri Dave Gettleman tarafından savunulmuştu.

Oher, Carolina Panthers takımına 2015 yılında katılmış ve sol tackle olarak 15’ini kazandıkları 16 sezon maçında sahaya çıkmış ve takımını Super Bowl’a taşıyan isimlerden biri olmuştu. 2016 sezonunda ise ilk üç maça çıktıktan sonra ligin sarsıntı protokolüne alındı. Panthers, off-season döneminde center Ryan Kalil’in küçük kardeşi Matt Kalil’i kadrosuna katınca Oher’ın pozisyonu sol tackle’dan sağ tackle’a çekilmişti.