Davranışları NFL tarafından inceleme altında olan Dallas Cowboys running back’i Ezekiel Elliott, geçtiğimiz Pazar gecesi Dallas’ta bir barda karıştığı bir olayda sergilediği istenmeyen davranışlarla dikkatleri üzerine çekti.

Polis raporuna göre olay Dallas Clutch Bar’da çıktı. Söylenilene göre 30 yaşındaki bir müşteri polisi arayıp adı bilinmeyen bir erkek tarafından fiziksel saldırıya uğradığını söyledi. Hayati yaraları olmayan mağdur hastaneye kaldırılırken polis raporunda gözaltına alınan bir isim ya da Elliott’un ismi geçmiyordu. Yine de; The Fan, TMZ, Dallas Morning News ve ESPN gibi haber kaynakları Zeke’in isminin devam eden bir soruşturmada geçtiğine dair polisten bir mail aldıklarının haberini yaptılar. Başarılı oyuncunun avukatı ise bu iddiaları cevapsız bıraktı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü 22 yaşına giren Elliott, çaylak senesinde ligi rushing sıralamasında lider olarak bitirmişti. Ancak hiçbir suçlama yapılmamış olmasına rağmen sezondan sonra gelen aile içi şiddet iddiaları offseason’da da sürdü ve kendisinin kısa süreli olarak takımdan uzaklaştırılmasıyla sonuçlandı. ESPN’den Adam Schefter haberinde, Elliott’un gelecek haftalarda yine kısa süreli bir uzaklaştırma alacağını hatta bunun NFL’in soruşturma açmasıyla sonuçlanabileceğine dair kuvvetli sezgilerin oluştuğundan bahsediyordu. NFL ise verilmiş bir disiplin ihlali kararları olmadığını ve çalışma kamplarının ilk haftasına kadar tabir-i caizse kepenkleri indirdiklerini belirtti.

Elliott’ın offseason’da üzerine dikkatleri çektiği ilk hareketi bu değil. St. Patrick’s Day kutlamalarında bir kadının bluzunu indiren Elliott’ın, bu hareketine video kaydı yapan bir kullanıcı tarafından sosyal medyaya sunulmasıyla şahit olmuştuk. Mart sonunda gerçekleşen bu ‘kazaya’ dair takım sahibi Jerry Jones “Bu konu hakkında talihsiz ve yaşanmış kötü bir olay olmasından başka söylemek istediğim başka bir şey yok.” açıklamasını yapmıştı.

Kolej yıllarında Ohio State için oynamış olan Elliott, Şubat ayında da Ohio’da bir bara ateşli silah sokmaya çalışırken tutuklanan bir arkadaşıyla birlikteyken dikkatleri üzerine çekmişti. Daha sonra attığı bir Tweet ile “Polis tarafından asla tutuklanmadım. Bu tarz bir olayla ilgili şüphe dahi duyulmadı.” ifadelerini kullanmış ancak daha sonra bu Tweet’lerini silmişti.

Olaylardan bir türlü kurtulamayan Elliott, geçtiğimiz yaz da preseason maçından saatler önce Seattle’da bir marijuana dükkanını ziyaret etmişti. Herban Legend’dan hiçbir şey almadan ayrılsa da, bu mağazada görüntülenmesi takımın sahibi Jones’u NFL’in yasaklı madde kullanma konusundaki kuralları açısından tedirgin etmişti. Bu konu hakkında da Jones “Bunun öğrenme süreci içerisinde yapılan bir hareket olduğu konusunda konuştuk ve bu konuda hemfikiriz. Ancak yine de bu davranışın alttan alınacak bir yanı yok.” açıklamalarını yapmıştı.

Bakalım, rookie senesinde ligde adından sıkça bahsettirmeyi başaran başarılı oyuncu bundan sonra futboluyla mı yoksa istenmeyen hareketleriyle mi adından söz ettirecek…