Cezaevine girmesinden dokuz yıl sonra çıktığı şartlı tahliye davası televizyonlardan canlı yayınlanan O.J. Simpson, cezasının kalanını dışarıda geçirecek. Las Vegas’da karıştığı bir soygun sonrası dokuz yılı hapiste olmak üzere toplam 33 yıl hapis cezasına çarptırılan eski running back, iyi halden şartlı salıverilmeyi başardı. 70 yaşına gelen eski oyuncu 1 Ekim itibariyle dışarı çıkabilecek.

Cezasını çektiği Lovelock cezaevinden seslendiği konuşmasında, “Son dokuz yılı hiçbir şey için bahane üretmeyerek geçirdim. Bugün içinde bulunduğum durumdan dolayı çok üzgünüm. Suç işlemek gibi bir niyetim yok. Cezamı çektim. Aileme ve arkadaşlarıma dönmek istiyorum. İster inanın ister inanmayın, hala bazı gerçek arkadaşlarım var. İnsanlara yardım etmek istiyorum.” diyen Simpson hakkında yarım saat tartışan jüri, olumlu kararını açıklayarak mahkemeyi izleyen Simpson’un kız kardeşi ve kızını sevince boğdu.

Şartlı tahliye süresi boyunca .08 promili geçmeyecek şekilde alkol alabilecek olan Simpson, Amerika tarihinin en çok tanınan sporcularından biri. Buffalo Bills formasıyla 70’lere damgasını vuran, sinemalardaki oyunculuğuyla övgü toplayan, Amerika tarihinin en bilinen polis kovalamacalarından birinde polisi peşinde koşturan, eşini ve eşinin arkadaşını öldürdüğü iddialarından suçlu olduğu kanıtlanamadığı için kurtulan oldukça tartışmalı bir isim O.J. Simpson.

Nitekim  eşi Nicole Simpson ve Ron Goldman’ı öldürmekle suçlanan Simpson, 1995 yılında hakim karşısına çıkmış ve “The People vs. O.J. Simpson” (Kamu, O.J. Simpson’a karşı) adıyla anılan davalar silsilesi dünya çapında milyonlarca insan tarafından canlı takip edilmişti.

Hukuk tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir savunma ve avukat ordusuna sahip olan Simpson, sonuç olarak delil yetersizliğinden dolayı suçsuz bulunmuştu. Buna rağmen, kamuoyunun genel görüşü Simpson’ın bu cinayetlerden sorumlu olduğu yönünde.

1997 senesinde ise çifte cinayet davasında çocuklarına ve Ron Goldman ailesine 33.5 milyon dolar tazminat ödemekle yükümlü tutulan Simpson, ilerleyen yıllarda “Bir Katilin İtirafları: Yaptım(mı)!” isimli bir kitap yazmış ve son olarak Las Vegas’da karıştığı soygun sonucu hüküm giymişti.