2016 sezonunun bitmesinin ardından John Dorsey ile yollarını sürpriz bir şekilde ayıran Kansas City Chiefs, yeni genel menajerini bulduğunu açıkladı. NFL’deki yöneticilik kariyerine Andy Reid ile Philadelphia Eagles’da başlayan ve Kansas City’e de Reid ile 2013 yılında gelen ve takımda personel müdürlüğü yapan Brett Veach, görevin yeni sahibi oldu.

Son iki yılın normal sezondaki en başarılı takımlarından biri olmasına rağmen playoff’larda beklenen performansı bir türlü gösteremeyen Chiefs’in Dorsey ile yollarını ayırmasının en önemli sebebi olarak Dorsey’in tarzının takımın sahibi Clark Hunt ile uyuşmaması gösteriliyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan bir takım yetkilisi Dorsey için “Çok disiplinli değil. Herkes istediğini yapıyor gibiydi.” diyerek durumu özetlemişti. Sezonun bitmesinin ardından sözleşmesinin feshedildiğini Dorsey’den gelen bir sesli mesaj ile öğrenen yıldız wide receiver Jeremy Maclin de eski genel menajerinin sıra dışı tarzının kurbanı olmuştu.

Kovulmasından önce Eric Berry’i ligin en çok kazanan safety’si yapan, geleceğin oyun kurucusu olarak Patrick Mahomes’u draft eden ve Andy Reid’in sözleşmesini uzatan John Dorsey’nin bu hamlelerine bakarsak, yaşananların ona bir sürpriz olduğunu söyleyebiliriz.

Diğer taraftan yeni sezon öncesi genel menajer arayan takımların gözdesi olan ve sonuç olarak Indianapolis Colts ile anlaşan Chiefs’in futbol operasyonları sorumlusu Chris Ballard’ın gitmesine izin veren Clark Hunt’ın da bu hamleyi uzun süredir planladığı iddia edilemez. Belki de Dorsey ve Hunt arasında yaşanan son bir olay bardağı taşıran damla olmuş ve Hunt ani bir karar vermiştir.

Normal sezonda gösterdiği başarıyı playoff’lara da taşımak isteyen John Dorsey, sorunun oyun kurucu Alex Smith’den kaynaklandığını düşünerek Patrick Mahomes’u draft etmiş olabilir. Bakalım yeni genel menajer Brett Veach bu soruna nasıl yaklaşacak ve elindeki kadronun kalitesine yakışır şekilde en azından bir Super Bowl görebilecek mi?