Herkese tekrardan selamlar, geçen hafta şanlı Cleveland Browns’ımızın bu seneki hücum analizini yapmaya çalışmıştık, bu yazıda da yine aynı şekilde pozisyon pozisyon inceleyip defansın şu andaki durumuna göz atıp, beklentilerimizi anlatacağız. İlk hazırlık maçında, Saints karşısında aldığımız galibiyetin gazı ile başlayalım…

Defensive Line:

Sadece benim değil, tüm Browns coaching staff’ın en umutlu olduğu ünite burası defans genelinde. Tabii ki off-season’da yazın NFL’in belki en çok haber yapılan oyuncusu Myles Garrett’ı kazasız belasın draft’ın birinci tur birinci sırasında seçtik. Ancak benim umutlu olmamın nedeni burada olan diğer oyuncuların gitgide artan uyumu ve tecrübesi. Öncelik defansif koordinatör değişikliği ile Rams’in savunma koçu Gregg Williams’ın takıma katıldığından bahsetmek lazım. Gregg Williams gelir gelmez ilk icraat olarak 3-4 yerine 4-3 oynayacağımızı açıkladı. Gerçi 4-3’ü de geçen sene Rams’de de sık sık yaptığı gibi sürekli sahada fazladan bir safety-linebacker hybrid’i tutarak 4-2-5’e evirecek gibi duruyor ki tüm trade ve draftları ona göre yapıldı.

Dolayısı ile geçen seneden farklı olarak bu sene line mevkiinde dört kişi olacak. Burada şu anda Myles Garrett ve geçen senenin parlayan rookie’lerinden Emmanuel Ogbah varken, ortada Danny Shelton yerini koruyor. Danny Shelton’un yanına ise geçen senenin tamamını sakat geçiren Desmond Bryant yerleşecek gibi duruyor. End’leri bu sene mevki değiştiren 2015 draft’ı Nate Orchard ve geçen sene seçilen benim tüm takımdaki favori oyuncum, Penn State’te ‘Walk-On’ bir oyuncu iken bir anda ülkenin en korkulan pass rusher’larından biri haline gelen Carl Nassib (evet Ryan Nassib’in kardeşi :)) yapıyor. Hem Orchard hem Nassib’in NCAA yıllarında ‘sack’ rakamlarının ülkenin en iyilerinden olduğunu hatırlatmakta fayda var. Tackle pozisyonunun yedekleri ise taraftarın çok sevdiği oyunculardan Jamie Meder ve bu sene draft edilen Larry Ogunjobi var. Artı kadroda kalmasını beklediğim üç oyuncu; yine geçen sene linebacker iken end’e evrilen Cam Johnson, bu seneki draft’ın en fazla konuşulan oyuncularından altıncı tur seçimi Caleb Brantley (ilk iki tur içinde gösterilirken ‘taciz’ suçlaması ile değeri baya düşmüştü, ancak şu anda bir ceza almayacakmış gibi duruyor) ve Saints maçında çok iyi oynayan Trevon Coley var.

Burada benim fikrim ise Gregg Williams’dan farklı ki uçuk bir fikir olarak görünse de bunu dillendiren çok fazla Browns yazarı da var; Emmanuel Ogbah ve Carl Nassib geçen senenin iki ve üçüncü tur draft’ları olarak gayet başarılı idiler; Nassib bir süre sakatlıktan oynayamamasına rağmen. Bu sene Myles Garrett gelince Nassib yedek kalmak zorunda kalıyor ve Danny Shelton’un yanına çok da şu anda o mevkii dolduramayacağını düşündüğüm Desmond Bryant geçiyor. Myles Garrett’in çok nadir de olsa kolejde içerde de oynadığını gördüm ve orda da gayet başarılı. Ogbah ve Nassib’in end olarak devam ettiği bir defansta Danny Shelton ve Myles Garrett ortada hem koşu hem pas savunması için ligin en iyi ikililerinden biri olabilirler diyorum. Yani biraz daha tecrübe ve üst vücut eklemesi ile Myles Garrett neden bir Aaron Donald olmasın ki; combine’de izlediğimiz kadarı ile lige son yıllardır giren en atletik line oyuncusu. Böylelikle Ogbah-Garrett-Shelton-Nassib’li bir dörtlümüz olur ki bence şu andaki dörtlüden çok daha etkili olabiliriz. Hangi dörtlü olursa olsun, geçen seneden çok daha iyi bir performans göstereceğimizi garanti edebilirim ancak.

Linebacker:

Takımın off-season’da kontrat yenilediği iki defansif yıldızının yeri garanti iken, diğer forma için kafalar biraz karışık. Geçen sene çok güzel bir takasla sezon ortasında Patriots’dan aldığımız Jamie Collins ve tüm NFL’de tackle sayısında ikinci sırada bulunan kaptanımız Christian Kirksey ile sözleşme uzattık. İkili ligin en iyi linebacker ikililerinden olarak görünüyor. Ancak Kirksey şimdiye kadar hep içeride oynuyordu. 3-4’ün içteki ikililerinden biri olarak görev alırken, sene başında kendisinin dış linebacker olarak 4-3’de devam edeceği söylendi. Bunun üstüne kadroda içerde oynayabilecek Demario Davis ve Tank Carder kalmışken, bir de Demario Davis, Jets’e takas edildi.

Tank Carder bence kesinlikle ilk 11 oyuncusu olacak durumda değil. Bu ya yukarıda bahsettiğim 4-2-5 gibi bir sisteme hazırlık ya da geçen sene umut veren yedek Joe Schobert’i takıma koymak için bir hamle olacak. Joe Schobert’te biraz undersize olmasına rağmen cover yeteneği ve oyun bilgisi ile içeride veya dışarıda oynayabilecek yeteneğe sahip. Eğer 3 linebacker aynı anda sahada olacaksa, buradaki son ihtimal Kirksey tekrar içeriye dönecek ve Schobert, Burgess veya Jabrill Peppers outside oynayacak. Mevkide kalan diğer oyuncular geçen sene takıma katılan James Burgess ve Dominique Alexander ki coaching staff ikisi içinde umutlu. Yine bu mevki de de en yaşlı oyuncunun 28 yaşında olduğunu ve kadroda kalmasını beklediğim oyuncuların tecrübe ortalamasının iki buçuk sene civarı olduğunu unutmamak lazım. Çok iyi bir genç çekirdek var, umarım buradaki planlarımızı bozmadan devam ederiz.

Defensive Back:

Bu sene buraya yapılan eklemeleri gerçekten çok beğendim. Geçen seneden hali hazırda elimizde yıldız cornerback Joe Haden, ortalama üstü bir iki cornerback olan Jamar Taylor ve geçen senenin en güzel draft sürprizi Briean Boddy Calhoun vardı. Briean Boddy Calhoun için birkaç laf etmek gerekirse bu arkadaş draft’tan sonra undrafted free agent olarak iki, üç takım gezdikten sonra son anda kadromuza katılmıştı. Beklenmeyen sakatlıklardan sonra sahaya çıktığında gerçekten harika bir performans gösterdi. Sadece altı maça başlamasına rağmen üç interception gibi bir rakama ulaştı ki, maç içinde her zaman çok güvenilir oynadığını da söyleyebilirim. Veteran Tramon Williams’ı sonunda gönderdik bu arada o ekstra sevindiğim bir haber oldu. Safety’lerde ise geçen seneden draft edilen ama sezonun büyük bölümünü kaçıran Derrick Kindred, her sene gelişim gösteren Ibraheim Campbell ve Ed Reynolds vardı ki gerçekten eksiğimiz göze çarpıyordu.

Bu sene saydığım arkadaşlara drafttan Jabrill Peppers, free agent’ten Jason McCourty, Demario Davis takası karşılığında eski birinci tur seçimi Calvin Pryor ve yine draft’tan Howard Wilson katıldı. Özellikle ilk üç katkıyı çok beğendim ki Jabrill Peppers tam lakabını hak ettiği şekilde gerçekten bir ‘İsviçre Çakısı’. Sahada her şeyi yapıyor ki Michigan’da sene içinde linebacker, safety , cornerback, running back ve returner oynadı. Tek eksiği top tekniği ve özellikle deflection ve interception sayılarındaki düşüklüğü olarak görünüyor. Jason McCourty çok iyi bir cornerback aynı zamanda bu sene belki free safety olarak da oynatma şansımız olabilir onu. Calvin Pryor ise hala kendini gösterme şansı olan, sert oynamayı seven ama zaman zaman kafası hiç maçta olmayan bir arkadaş ki ben Gregg Williams’ın onu çok iyi kullanacağını düşünüyorum. Son ekleme olan Howard Wilson ise sene başında idmanda sakatlanarak sezonu kapattı.

Burada ben Joe Haden ve Jamar Taylor’un cornerback ikilisi olarak başlayacağını düşünüyorum. Ancak McCourty, Peppers ve Pryor’un da aynı anda sahada olması bana daha mantıklı geliyor. McCourty ve Pryor safety’yi paylaşırken, Peppers ise daha önce de bahsettiğimiz Gregg Williams’ın hybrid adamı olacak gibi geliyor. Yani gerektiğinde box’u karıştırıp gerektiğinde TE veya RB’ler ile pas eşleşmesinde ekstra adam olacaktır. Michigan’da linebacker oynadığında gerçekten terör estirmişti burada da safety’den biraz daha önde şans verilecektir diye düşünüyorum.

Defansın geneli bu sene geçen senekinden biraz daha iyi duruyor ancak bence tam bir takım olarak oynayamayabiliyoruz bazen. Yetenek sayımız birçok takımdan üstte olmasına rağmen sahada bu yeteneklerin hepsi tam performans sergilemiyor. Ben hücum kadar dengeli olamayacağımızı düşünsem de geçen seneden çok daha iyi olacağımız kesin özellikle koşu defansımızın düzelmesi gerekiyor. Eğer koşu defansımız düzelirse bu pas defansına da olumlu yansıyacaktır diyerek yazıyı bitirmek istiyorum.

Sene içindeki yazılarda görüşmek üzere, Cleveland Browns’u izlemeye devam edin…