Tampa Bay Buccaneers, geçtiğimiz sezon draft’ın ikinci turundan seçtiği kicker Roberto Aguayo ile yollarını ayırdı. İkinci turdan bir kicker seçtiği için oldukça eleştirilen Bucs, Aguayo’nun sezon içindeki kötü performansları sonrası büyük hayal kırıklığı yaşamıştı.

Aguayo’nun kaçırdığı alan golleri sebebiyle belki de playoff’lardan olan Buccaneers, bu kararını Cincinnati Bengals’a 23-12 yenildiği hazırlık maçı sonrası verdi. Aguayo, sezonun ilk hazırlık maçında bir ekstra sayı bir de 47 yardlık alan golü kaçırmıştı.

Buccaneers, 2016 NFL Draftı’nda Aguayo’yu seçmek için takasla ikinci tura çıkmıştı. Florida State’te Bucs’ın oyun kurucusu Jameis Winston oynayan ve rekorları alt üst eden Aguayo, sezon içinde 31 alan golü denemesinin dokuzunu kaçırmış ve ekstra sayı denemelerinde 34’de 32 yapmıştı. Aguayo’nun en uzun field goal’ü ise sadece 43 yarddı.

23 yaşındaki Aguayo, yüksek bir seçim olması rağmen yüzde 71’lik alan golü isabetiyle bu alanda NFL sonuncusu olmuştu.

Öte yandan, Aguayo, takımdan kesilir kesilmez aynı kontrat ile Chicago Bears’ın yolunu tuttu ve şimdi Bears’ta Connor Barth ile forma mücadelesine girmeye hazırlanıyor. Ancak genç oyuncunun Tampa’da yerine geldiği Barth’tan formayı kapması beklenmiyor. Aguayo, eğer takıma girebilirse, ikinci hafta eski takımı Tampa Bay karşı karşıya gelecek…

Buccaneers ise şimdi yoluna tecrübeli kicker Nick Folk ile devam edecek…