Buffalo Bills, Cuma günü yaptığı iki takas ile wide receiver kadrosunu adeta baştan aşağıya yeniledi. Geçtiğimiz günlerde tecrübeli wide receiver Anquan Boldin’i kadrosuna katan Buffalo Bills, bir numaralı WR’ı Sammy Watkins’i Los Angeles Rams’e gönderdi!

Sammy Watkins’in yanında 2018 NFL Draftı altıncı tur hakkını da Rams’e yollayan Buffalo Bills, karşılığında cornerback E.J. Gaines’i ve Rams’in 2018 NFL Draftı ikinci tur seçim hakkını aldı.

Bills, Rams ile girdiği takasında hemen ardaından ilk 11 potansiyeli olan cornerback’i Ronald Darby’i Philadelphia Eagles’a göndererek, Eagles’ın birinci wide receiver’ı Jordan Matthews’ı ve Eagles’ın 2018 NFL Draftı üçüncü tur seçim hakkını aldı.

“Bunlar kolay kararlar değil” diyen Bills genel menajeri Brandon Beane, “Geçen gece iki takası da takımın sahibi Terry Pegula ve koç Sean McDermott ile görüştüm. Bu tamamen üçümüzün ortak kararıydı.” şeklinde konuştu.

Buffalo Bills, 2014 NFL Draftı’nda Sammy Watkins’i dördüncü sıradan seçmişti. Watkins’in ligin en iyi wide receiver’larından biri haline gelmesini bekleyen Bills, kendisini seçmek için iki birinci tur hakkı ve bir dördüncü tur hakkı feda etmişti. Clemson’ın eski yıldızı Buffalo’da sürekli sakatlıklarla boğuşsa da sağlıklı olduğunda potansiyeline ulaşabileceğinin sinyallerini vermişti.

Öte yandan geçtiğimiz sezon pas hücumunda oldukça sıkıntı yaşayan Los Angeles Rams, Watkins takasıyla genç oyun kurucusu Jared Goff’a önemli bir silah vermiş oldu. Rams aynı zamanda geçen sezon Bills’te Watkins’in arkasında oynayan wide receiver Robert Woods’u da off-season’da kadrosuna katmıştı.

Takas sonrası Watkins’in Los Angeles’ta doğrudan bir numaralı wide receiver olması bekleniyor.

Öte yandan Buffalo’da ise Philadelphia’dan alınan Jordan Matthews’tan benzer bir beklenti söz konusu. Çaylak kontratının son senesinde olan Matthews, off-season’da Eagles’ın serbest oyuncular Alshon Jeffrey ve Torrey Smith’i alması sonrası üçüncü wide receiver pozisyona düşme ihtimaliyle karşı karşıyaydı.

Bills’in bu iki agresif takası sonrası hangi takım en karlı çıkacağını bize üç hafta sonra başlayacak olan 2018 sezonu gösterecek…