Detroit Lions başarılı quarterback’i Matthew Stafford’ı takımda tutmak için kesenin ağzını açtı. Lions, Stafford’a verdiği kontrat ile 29 yaşındaki oyuncuyu NFL tarihinin en çok kazanan ismi yaptı.

Stafford’ın kontratının beş yıllığına 135 milyon dolar değerinde olduğu açıklanırken, bu paranın 50 milyon dolarının imza parası olduğu ve tam 92 milyonunun garanti para olduğu açıklandı.

Daha önce imzaladığı üç yıllık 53 milyon dolarlık kontratın son yılına girmeye hazırlanan Stafford, böylece geçtiğimiz aylarda Oakland Raiders ile 125 milyon dolarlık sözleşme imzalayan Derek Carr’ı geride bırakmış oldu.

Kontrat pazarlıklarını normal sezon içinde yapmayacağı sıklıkla konuşulan Stafford yeni anlaşmasıyla ilgili olarak, “Pazarlıklara dair bir beklentim yoktu. Eğer böyle bir düşüncem olsaydı kendime ve takımıma kötülük ederdim. Tamamen üstteki kişiler ve menajerim bununla ilgilendi. Ben sadece olabildiğimce iyi bir oyuncu olup takımıma yardım etmeye çalışıyorum” dedi.

2009 NFL Draftı’nın birinci sırasından seçilen Stafford, lige girdiğinde altı yıllığına 78 milyon dolarlık bir sözleşme imzalamıştı. Kariyerinin ilk iki yılında omuz ve diz sakatlıklarıyla boğuşan oyuncu sonraki altı yılda ise hiçbir maç kaçırmamıştı.

Geçtiğimiz sezon sekiz defa son çeyrekte geriden gelip takımını galibiyete taşıyan oyuncu Lions’ı son altı yıldaki üçüncü playoff’una çıkarmayı başarmış ancak yine galibiyet alıp evlerine dönmelerine engel olmamıştı.

Şimdi Lions, Stafford’a verdiği dev kontrat ile 1991 yılından beri çektiği playoff galibiyetine son verip, tarihinin ilk Super Bowl’una ulaşmayı umuyor…