Pro Football Hall of Fame’in merkezi olan Canton/Ohio’da oynanan ve bir aylık pre-season döneminin ilk mücadelesini teşkil eden Hall of Fame karşılaşmasında Dallas Cowboys, rakibi Arizona Cardinals’ı 20-18’lik skorla mağlup etmeyi başardı.

Hazırlık maçı olması sebebiyle iki tarafın da birçok yıldızının yer almadığı karşılaşmaya hızlı başlayan ekip Cardinals oldu. İlk çeyrekte koşu oyunuyla etkili olan Arizona ekibi, normal sezonda süperstar running back David Johnson’ın arkasında forma bekleyecek olan Kerwyn Williams ve Andre Ellington ile üst üste touchdown’lar buldu.

Maç boyunca fena bir oyun ortaya koymayan Cardinals quarterback’i Blaine Gabbert, Ellington’ın touchdown’u sonrası iki puanlık ekstra oyun denemesinde gerçekleştirdiği quarterback sneak oyununda end zone’a ulaşarak takımına iki puan kazandırdı.

Cowboys ise ilk çeyrekte gelen bu touchdown’lara yedek quarterback Kellen Moore’un tight end Rico Gathers’a attığı touchdown pası ile cevap verirken wide receiver Bryce Butler, rota koşularında yakaladığı estetik paslarla göz doldurdu.

Dallas formasıyla parlayan bir diğer isim ise depth chart’ta Ezekiel Elliott’ın arkasında yer alan running back Alfred Morris’ti. Wahington Redskins formasıyla uzun yıllar etkili bir ilk 11 running back’i imajı çizdikten sonra geride bıraktığımız sezon Cowboys ile anlaşan Morris, taşıma başına kaydettiği altı yard ile öne çıktı.

%89’luk alan golü isabet oranıyla Baltimore Ravens kicker’ı Justin Tucker’ın arkasında NFL tarihinin en yüksek isabet oranına sahip ikinci kicker’ı konumundaki Dan Bailey’i maç boyunca oynatmayan Cowboys, Bailey’nin yerine sahada yer alan Sam Irvin-Hill’den istediği verimi aldı ve çaylak kicker, isabeti yakaladığı 23 ve 43 alan golleriyle takımının galibiyetinde önemli bir pay sahibi oldu.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Cowboys head koçu Jason Garrett, “Üçüncü hak hücumlarında önemli oyunlar gerçekleştirmemize rağmen, maçın yeterli fiziksel seviyede ve agresiflikte geçtiğini düşünmüyorum.” açıklamasını yaptı.

İki tarafın da daha çok genç oyncularını denediği bu mücadele sonrası, geride bıraktığımız sezon NFL’de yılın koçun seçilen Jason Garrett’a katılmamak elde değil. Ancak NFL takipçileri için aylar sonra iki NFL takımını sahada görmek dahi büyük bir keyifti.