Miami Dolphins, sezonun başlamasına dört hafta kala belki de off-season’ın en büyük transferinden birine imza atmayı başardı! Takım idmanda dizinden sakatlanan ve sahalardan ne kadar uzak kalacağı belli olmayan oyun kurucusu Ryan Tannehill’in yerine Jay Cutler’ı emeklilikten döndürdü!

2016 sezonu ardından Chicago Bears tarafından serbest bırakılan Jay Cutler, 34 yaşında CBS’ten yorumculuk teklifi alınca erken emeklilik kararı alarak herkesi şaşırtmıştı.

Tecrübeli oyuncunun kontratının bir yıllık 10 milyon dolar değerinde olduğu açıklanırken, bu miktarın primlerle birlikte 13 milyon dolara yükselebileceği belirtildi.

Cutler’ın emeklilikten dönüşü, as oyun kurucusunun sakatlığı ile birlikte büyük bir şok yaşayan Miami Dolphins’i oldukça rahatlattı. Hamle, aynı zamanda head koç Adam Gase ile Cutler’ı tekrardan buluşturmuş oldu. 39 yaşındaki genç head koç Adam Gase, Miami Dolphins’i devralmadan hemen önce 2015 sezonunda Chicago Bears’ta hücum koçluğu yapmış ve Cutler’a adeta ikinci baharını yaşamıştı.

Chicago’da kurdukları bağdan sonra Jay Cutler, Adam Gase’in Tannehill’in sakatlığında aradığı ilk isim oldu. Takımın 29 yaşındaki franchise quarterback’i Ryan Tannehill ise şimdi sıkıntı yaşadığı dizinden ameliyat olup olmayacağını karar verecek.

Ryan Tannehill’in önderliğinde geçen sezon yedi yıl aradan sonra playoff’lara dönen Miami Dolphins, onun sakatlığı sonrası playoff’ta ilk maçtan evine dönmüştü. Geçtiğimiz sezon ligin bitimine üç hafta kala dizinden sakatlanan Tannehill, geçtiğimiz günlerde idmanda darbe almadan tekrardan aynı dizinden sakatlanmıştı.

Sezonun sonuna doğru yaşadığı sakatlık sonrası ameliyat olmak istemeyen Tannehill, 2017 sezonunu dizlikle oynayarak geçirme planındaydı. Tannehill’in sakatlığının ilk başta ciddi olmadığı düşünülürken şimdi ise başarılı oyuncunun hem yan hem de çapraz bağlarını kopardığı düşünülüyor…

Öte yandan Tony Romo gibi yorumculuğu NFL’de oynamaya tercih eden Cutler, yaptığı açıklamalarda sıklıkla emeklilik kararının kesin olduğunu dile getiriyordu.

Son sezonu oldukça kötü geçen ve Bears’ta sadece beş maçta forma giyip sadece dört touchdown pası ve beş interception ile oynamıştı. Yıldız oyuncu bir önceki sezon Adam Gase ile çalışırken 3,659 yard, 21 touchdown pası ve 11 interception ile balarılı bir performans çizmişti.

Şimdi ise Cutler’ın Miami Dolphins’in sezonunu kurtarıp kurtaramayacağını hep birlikte göreceğiz… Ne olursa olsun Jay Cutler ve Miami Dolphins’in 2017 sezonunun en büyük hikayelerinden biri olacağı kesin.