Minnesota Vikings takımı, yıldız cornerback’i Xavier Rhodes ile 41 milyon doları garanti olmak üzere 78.1 milyon dolar değerinde altı yıllığına sözleşme imzaladı. Rhodes, 2013 senesinde 25. sıradan seçilmiş, kariyeri boyunca 52 maça çıkmış ve 11 interception ile süslediği 50 pası engellemişti.

Rhodes, Vikings ligin en kötü savunmalarından birine sahipken takımın savunmasını geliştirme çabalarının kilit isimlerinden biriydi. Bu gelişmeler o takıma gelmeden bir sene önce 2012 senesinde, takım Pro Bowl’da boy gösteren safety Harrison Smith’i ikinci turdan draft etmesiyle başladı.

2013 senesinde Vikings takımı üç ilk tur seçim hakkının ikisini savunma oyuncularından yana kullandı, bu isimler ise Rhodes ile Sharrif Floyd idi. Takımın 2014 senesinde Anthony Barr ile devam eden bu hamleleri, 2015 senesinde 11. sıradan seçtiği cornerback Trae Waynes ile devam etti.

2012 senesinde Football Outsiders’ın sıralamasına göre Vikings’in pas savunması 24. sıradaydı. Rhodes’un altı maçla başladığı rookie sezonunda 30’a kadar gerileyen bu sıralama, savunma konusunda zekası oldukça ileri olan head koç Mike Zimmer’ın da takıma katılmasıyla üst sıralara tırmanmaya başladı. Savunma takımı 2014 sezonunu 19. sırada, 2015 sezonunu 11. sırada ve geçen seneyi ise ilk 10’a girmeyi başararak dokuzuncu sırada tamamladı. Takımın ilk 10’a girmesinde Rhodes’un emeği ise yadsınamaz.

Geçtiğimiz Salı günü eski NFL cornerback’i ve Rhodes’un akıl hocası Terrell Buckley, Pioneer Press’e Rhodes’un bir Viking olarak anılmak istediğini belirterek açıklamalarına “Rhodes kendisini finansal olarak doyuracak yeni bir sözleşme yapacağından emin olmak istiyor. Ancak bunun hakkında da oldukça heyecanlı. Minnesota’yı ve koçunu seviyor. Defansif back Jerry Gray’le de oldukça iyi anlaşıyor. Viking olarak kalma konusunda oldukça kararlı ve istekli. Hatta öyle ki bütün kariyerini Minnesota’da geçirmek istiyor.” ifadelerini ekledi.

Rhodes’un anlaşması, Vikings’in defansif end Everson Griffen ile dört yıllığına 58 milyon dolar değerindeki sözleşmeyi imzalamasından sadece günler sonra geldi. Anlayacağınız üzere, Vikings savunma güçlendirme hamlelerine devam ediyor. Bakalım bu sene savunma takımı ilk üçe girebilecek mi…