Çaylak yılında 1,631 yard koşup, 15 touchdown yaparak sezona damgasını vuran Ezekiel Elliott, NFL tarafından altı maçlık men cezasına çarptırıldı.

Dallas Cowboys’un genç running back’inin cezası, eski kız arkadaşı Tiffany Thompson’a şiddet uyguladığı iddialarının ardından NFL’in yaptığı bir yıllık soruşturma sonrası geldi. 22 yaşındaki oyuncu suçlamaları kabul etmezken, aldığı cezaya itiraz edeceğini ve oldukça hayal kırıklığı yaşadığını açıkladı.

Eğer Elliott’ın itirazı sonrası ceza kalkmazsa, Cowboys hücumunun en önemli ismi ancak 29 Ekim’de oynanacak olan Washington Redskins maçında sahaya çıkabilecek. Elliott, bu süreçte New York Giants, Denver Broncos, Arizona Cardinals, Los Angeles Rams, Green Bay Packers ve San Francisco 49ers maçlarını kaçıracak.

NFL ceza ile ilgili açıklamasında Elliott’un Thompson’a 2016 yılında şiddet uyguladığına dair delilleri topladığını, bu olayın birden fazla defa gerçekleştiğini ve Tiffany Thompson’ın fiziksel olarak zarar gördüğünü kanıtlayan fotoğrafların bulunduğunu belirtti.

Ceza, son yıllarda yıldız oyunculara ağır cezalar vermesiyle eleştirilen NFL Başkanı Roger Goodell’in kararı olarak açıklandı.

Tiffany Thompson, polise, Elliott’ın kendisine beş defa saldırdığını söylese de genç oyuncu hiçbir zaman tutuklanmamıştı ve savcılar delillerin şüpheli olması sebebiyle Elliott’ı suçlamayı reddetmişti. Ancak NFL’in kişisel davranış politikasına göre, aile içi şiddet durumlarında oyuncular suçlu bulunmasa da en az altı maç men cezasına çarptırılacaklarına dair bir hüküm bulunmakta…

Geçtiğimiz Haziran ayından bu yana süren NFL soruşturması, şimdi oldukça tartışılacak şekilde sonuçlansa da Ezekiel Elliott, Mart ayında Dallas’ta bir festival sırasında, bir kadının tshirt’ünü kaldırarak göğsünü kameralara gösterince manşetleri süslemişti. Ancak bu olay NFL’in Elliott hakkındaki soruşturmasına dahil edilmemişti. Elliott’ın geçtiğimiz ay da bir barda kavgaya karıştığı iddia edilmişti.

İtiraz sonrası NFL’in Elliott’ın cezasında bir indirime gidip gitmeyeceği henüz bilinmiyor ancak Dallas Cowboys’un ilk yılında All-Pro seçilen genç yıldızını bu süreçte çok arayacağı bir gerçek. Elliott’ın yokluğunda running back pozisyonunda forma savaşına girecek üç tecrübeli isim; Darren McFadden, Alfred Morris ve Ronnie Hillman bulunuyor. Bu üç ismin de eski ihtişamlı günlerinden uzak olması Cowboys taraftarlarını düşündürüyor…