Altı aylık futbol hasreti son buluyor! New England Patriots’ın tarihi geri dönüşüne sahne olan Super Bowl LI ile heyecanın tadını damağımızda bırakarak tatile giren NFL, Dallas Cowboys ve Arizona Cardinals arasında oynanacak Hall of Fame maçıyla geri dönüyor.

Pro Football Hall of Fame’in merkezi Canton/Ohio’da bulunan Tom Benson Stadyumu’nda oynanacak olan mücadele TSİ 03.00’te başlayacak ve Fox Sports’tan canlı yayınlanacak.

Tabi aylar sonra Amerikan futboluna kavuşacaksınız diye hemen sevinmeyin. Nitekim, karşılaşma esnasında iki takımın hiçbir yıldızını ve neredeyse hiçbir ilk 11 oyuncusunu sahada göremeyeceksiniz. Öyle ki Cowboys, savunmanın kilit isimleri Maliek Collins, Ryan Switzer, David Irving ve Justin Durant’i Ohio’ya getirmedi bile.

Cardinals’da da durum pek farklı değil. Head koç Bruce Arians’ın açıkladığına göre takımın yıldızları Carson Palmer, David Johnson, Larry Fitzgerald, Chandler Jones, Patrick Peterson ve Tyrann Mathieu’nun mücadelede yer alması beklenmiyor.

Hatta Palmer’ın yedek quarterback’i Drew Stanton dahi sahaya çıkmayacak ve Cardinals hücumu, off-season’da kadroya katılan üçüncü yedek Blaine Gabbert’a emanet olacak. Öte yandan Arians’ın, takımın 2017 NFL Draftı birinci tur seçimi Haason Reddick’e de forma şansı vermesi bekleniyor.

O yıl Hall of Fame’e oyuncu/koç/yönetici gönderen takımlar arasından seçilen iki ekibin mücadelesine sahne olan Hall of Fame maçının bu seneki taraflarından Dallas Cowboys, takımı 1989’da satın aldıktan sonra üç Super Bowl şampiyonluğu yaşayan efsane takım sahibi Jerry Jones’un, Arizona Cardinals ise efsane oyun kurucu Kurt Warner’ın Hall of Fame 2017 sınıfında yer alması sebebiyle bu maçta boy gösterecek.

Her ne kadar Hall of Fame maçı oynamak bir ayrıcalıkmış gibi gözükse de bu karşılaşma, dört haftalık uzun pre-season dönemine bir hafta eklemesi sebebiyle takım ve oyuncuların pek de oynamak istemediği maça dönüşüyor.

Nitekim, maçın bu seneki tarafları açıklandığında da Cardinals wide receiver’ı Larry Fitzgerald attığı tweet’inde “Aldığım en kötü haber. Beş pre-season maçı ve ekstradan bir hafta antrenman kampı…” ifadelerini kullanarak durumdan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirmişti.

Öte yandan geçmişte, o seneki Hall of Famer sınıfının Hall of Famer ile özdeşleşen sarı ceket ve kendi büstlerine kavuştukları resmi törenden (enshrinment ceremony) sonraki Pazar günü oynanan Hall of Fame maçı bu sezon Hall of Fame haftasının başlangıcında oynanacak.

Geride bıraktığımız yıl ise Green Bay Packers ve Indianapolis Colts’u karşı karşıya getirmesi planlanan karşılaşma Tom Benson Stadyumu’nda kullanılan boyadan kaynaklanan zemin sıkıntısı sebebiyle iptal edilmiş ve pre-season takip eden Perşembe günü açılmıştı.