Orlando Franklin’in New Orleans Saints macerası kısa sürdü! Tecrübeli oyuncu New Orleans Saints ile sözleşme imzaladıktan sadece beş gün sonra serbest bırakıldı.

Görünen o ki Saints, uzatmalı (!) deneme sürecinde daha önce Los Angeles Chargers ve Denver Broncos takımlarında ilk 11 oynayan oyuncuda aradıklarını bulamadı.

29 yaşındaki Franklin, beş senelik 36.5 milyon dolar değerinde yaptığı sözleşmeyi imzaladıktan sadece iki sene sonra  sakatlıkları ve tutarsız performansı nedeniyle geçtiğimiz Mayıs ayında Chargers tarafından serbest bırakılmıştı.

Mayıs ayında dizinden yaşadığı sakatlıktan sonra kendini o ay içerisinde Jacksonville Jaguars ile çalışacakken henüz bir antrenman için %100 hazır hissetmediğini belirten Franklin, sakatlığının kalıcı bir hasar oluşturmaması adına antrenmana çıkmak için takımların mini kamp başlatacakları tarihlere kadar bekleyeceğini de eklemişti.

1.98 boyunda ve 142 kilo olan Franklin, 2011 yılında Miami Hurricanes’den çıkıp ikinci turdan draft edildikten sonra Broncos ve Chargers takımlarında sağ tackle ve guard olarak toplam 89 maçta starter olarak oynadı.

Bu hamlesden sonra Saints, starter guard olarak Larry Warford ve Andrus Peat ile çalışacak gibi duruyor. Ancak takım, sakatlıklarla başı dertte olan veteran line oyuncuları Terron Armstread, Max Unger ve Senio Kelemete’in yanına güçlü ve tecrübeli oyuncular arıyordu.

Öte yandan Saints, ayrıca draft edilmeyen rookie linebacker Sae Tautu’yu da hafta sonu idman sırasında dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle kenara taşınmasından günler sonra sakatlığı sebebiyle serbest bıraktı. Bu hamlelerle eş zamanlı olarak takım, Güney Carolina çıkışlı olup draft edilmeyen rookie linebacker Jonathan Walton ve Towson çıkışlı olup yine draft edilmeyen rookie running back Darius Victor ile sözleşme imzaladı.