New England Patriots takımının en büyük korkularından biri geçtiğimiz hafta içerisinde gerçek oldu. Takımın en büyük kozlarından biri olan Super Bowl kahramanı Julian Edelman, daha sezon başlamadan hazırlık maçında geçirdiği sakatlıktan sonra sezonu başlamadan kapattı.

Cuma günü Detroit Lions ile oynadıkları ve Patriots’ın galibiyetiyle sonuçlanan maçta Edelman sakatlanıp kartla kenara taşınmış ve soyunma odasından geri dönmemişti. Cumartesi günü MRI’a girdikten sonra sağ dizindeki ön çapraz bağlarının parçalandığı ortaya çıkan yıldız oyuncunun 2017 sezonunu kaçıracağı ise takımı tarafından resmi olarak açıklandı.

Cumartesi günü bir basın toplantısı yapan koç Bill Belichick ise Edelman mevzu bahis olduğunda, “Harika bir savaşçı, her zaman çok ve tam çalışır. Ondan yapmasını istediğiniz her şeyi tam anlamıyla yapar. Onun için kötü hissediyorum.” açıklamalarını yaptı.

32 yaşındaki başarılı wide receiver, senelerdir sahada Brady’nin en güvenilir hedefiydi. Son dört sezondur maç başına yaklaşık dokuz pası başarıyla yakalayan Edelman, yine son beş sezondur pas yakalama başına 11 yard istatistiklerine sahipti. Edelman, 2016 sezonunda kariyer rekorunu 1,106 yard ile kırmış. Yıldız oyuncu bu off-season’dan önce ise Patriots ile yedi milyon dolar garantili 11 milyon dolar değerinde iki senelik sözleşme imzalamıştı.

New England takımındaki sakatlıklar devam etse de -ki en büyük vurgun Edelman’ın sakatlanması oldu- takımı Gronk’un ya da Tom Brady’nin kenarda kalması kadar etkilemeyeceği kesin. Edelman’ın yerine yine yetenekli bir oyuncu olan Danny Amendola’yı geçirecek olan Patriots takımının hücum takımının bu şekliyle de yeterli performansı göstereceği düşünülüyor…

Chris Hogan, Patriots’ın yeni transferi Brandin Cooks ve takımın tight end’leri, Edelman’ın yokluğunda tam performanstan daha fazlasını göstermek zorundalar. New England’ın Edelman’ın yerini alacağı tahmin edilen receiver’ları Hogan ve Amendola, geçtiğimiz sezon Edelman’ın yaklaşık 100 reception’ında çarkların dönmesinde yardım eden dişliler olmuşlardı. Şimdi, Gronkowski ve Indianapolis Colts’un eski tight end’i Dwayne Allen da muhtemelen Brady’nin daha fazla tercih edeceği oyuncular olacak.

Julian Edelman’ın yokluğu Patriots’ın bu sezonki hücum ve hatta defans oyunlarını etkileyecek olsa da, 12 numaralı forma hala sahada olduğu sürece takımın Super Bowl’da oynaması hayal değil…