Philadelphia Eagles, iki sezon önce San Diego Chargers’tan kadrosuna kattığı Ryan Mathews ile yollarını ayırdığını açıkladı. Chargers’ın 2010 NFL Draftı’nda 12. Sıradan LaDainian Tomlinson’ın veliahttı olması için seçtiği running back Mathews, zaman zaman başarılı performanslar ortaya koysa da sakatlıklar sebebiyle hiçbir zaman beklenen seviyeye gelememişti.

2015 sezonu öncesi Eagles ile tekrardan şansını deneyen Mathews, ilk sezonunda DeMarco Murray ile topları paylaşmasına rağmen başarılı bir performans ortaya koymuştu. Mathews, 2016 sezonu öncesinde bir boyun ameliyatı geçirmiş ve takımın tüm hazırlık kampını kaçırmıştı.

Buna rağmen geçtiğimiz günlerde Eagles’ın koçu Doug Pederson, Mathews’ın sağlıklı olduğunu ve doktorlar tarafından oynayabilir raporu aldığını açıklamıştı. Eagles’ın veteran oyuncuyla yollarını ayırma kararı da tam bu haber sonrası geldi.

Philadelphia ekibi, 30 yaşındaki oyuncuyu takımdan keserek salary cap’inde dört milyon dolarlık yer açtı. Gelen haberler arasında, Eagles’ın Mathews’ı zaten kadroda düşünmediğini, takımdan kesmek için sakatlığının geçmesini beklediği yer aldı.

2016 sezonunda Eagles’ın birinci running back’i olan Mathews, sezonu 155 top taşımada 661 yard ve sekiz touchdown koşusuyla tamamlamıştı. Eagles ise off-season’da, geçtiğimiz sezon New England Patriots forması altında 18 touchdown koşusu yapan LeGarrette Blount ile anlaşarak bu ayrılığın sinyallerini vermişti.

Ryan Mathews’ın tecrübesi sayesinde bir NFL takımında tekrardan iş bulma ihtimali olsa da, yaşı ve sakatlık geçmişi sebebiyle, artık herhangi bir takımda ilk 11’de oynaması pek olası gözükmüyor…