New England Patriots’a 2009 yılında katıldıktan sonra savunma hattının değişmez isimlerinden biri haline gelen Rob Ninkovich, oyunculuk kariyerini noktaladığını açıkladı. Kendisini uğurlamaya gelen kalabalık karşısında yaptığı basın açıklaması ile emekliliğe ayrıldığını duyuran Ninkovich, ili Super Bowl şampiyonluğu taçlandırdığı 11 yıllık kariyerini zirvede bıraktı.

Ninkovich’in basın toplantısını medya mensuplarının yanı sıra takım sahipleri Robert Kraft, Jonathan Kraft, koç Bill Belichick ve Tom Brady’nin de aralarında bulunduğu 30 kişilik koç ve oyuncu topluluğu dinledi.

Ninkovich’i sahneye çağırırken onun için “özel bir insan” diyen ve çalıştırdığı en iyi takım oyuncularından biri olduğunu söyleyen koç Belichick, “Organizasyonumuzun sergilemesini istediğimiz her şeyi Rob’da görebilirsiniz.” dedikten sonra eski oyuncusunun konuşmasını kalabalık sebebiyle yere oturarak dinledi.

“Kendinize karşı dürüst olmalısınız. Zamanımın geldiğini biliyordum ancak antrenmanlar doğru zamanın şimdi olduğunu gösterdi. Ağır bir antrenmandan sonra bir hafta acı çekiyorsanız bu iyi bir şey değildir.” diyen Ninkovich, konuşmasını teşekkürler ile bitirdi.

Profesyonel kariyerine 2006 NFL Draftı’nın beşinci turunda New Orleans Saints tarafından seçilerek başlayan Ninkovich’in yolculuğu hiç de kolay olmadı. İlk sezonunda Saints forması ile üç maça çıkan Ninkovich, 2007 sezonu öncesi sakatlanınca takımdan gönderilmiş ve Miami Dolphins ile sözleşme imzalamıştı.

Dolphins ile 2007 sezonunda dört maçta forma giyen emekli oyuncu, sezon sonu Dolphins tarafından gönderilince yine Saints’e dönmüş ancak 2008 sezonunda forma şansı bulamamıştı. 2009’da Patriots’a katılmadan önce erken emekliliği düşünen Ninkovich’in kariyeri, Belichick ile tanışmasıyla birlikte tamamen değişti.

Patriots forması ile 17’si playoff’larda olmak üzere toplam 140 maça çıkan Ninkovich, 2013 ve 2015 yıllarında takım kaptanlığını yapmıştı. Patriots kariyerini 46 sack ile tamamlayan eski oyuncu böylece bu kategoride takımın rekorlar kitabına beşinci sırada adını yazdırmış oldu. Geçen yıl yine playoff’larda çok önemli performanslar sergileyerek takımının şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Ninkovich, iki yüzük ile sahalara veda etti. Ninkovich’in yerini Carolina Panthers’dan transfer ettiği Kony Ealy ile doldurmaya çalışacak olan Patriots, bu emeklilik haberinin ardından hala Super Bowl’un en büyük favorisi olmaya devam ediyor.