NCAA’de hiç Amerikan futbolu oynamamış bir atlet olarak NFL’e giren Antonio Gates, Pazar gecesi NFL tarihinin en çok touchdown yapan tight end’i olarak tarihe geçti!

Uzun yıllardır istikrarıyla pozisyonunun en iyilerinden olan Gates, takımının Miami Dolphins’e 19 – 17 yenildiği maçta tuttuğu touchdown pası ile 112. kariyer touchdown’ını yaparken efsane isim Tony Gonzalez’i bu alanda geri bıraktı. Chargers’ın Los Angeles’taki ilk maçında gerçekleşen bu tarihi olay, takımları son saniyede kaçan alan golüyle Miami’ye yenilen taraftarları en azından teselli etti.

Takım arkadaşları, end zone’da yakaladığı pas sonrası yerde kollarını açarak sevinen Antonio Gates’in üzerine atlarken, yedek oyuncuların da bu sevince katılması ise görülmeye değerdi.

Gates bu rekoru 206 maçta kırarken, bu rakam aynı zamanda Tony Gonzalez’den 64 maç az oynadığı anlamına geliyordu. Uzun yıllar Kansas City Chiefs forması giyen Gonzalez, rekoru kariyerinin sonların Atlanta Falcons formasıyla kırarken, Gates ise kariyeri boyunca giydiği Chargers formasıyla bu rekoru kırma onuruna erişti.

San Diego Chargers’ın tarihinin en iyi oyuncularından biri olan Gates, rekoru San Diego’da değil de takım Los Angeles’a taşındıktan sonra kırması ise kimi taraftarlarda buruk bir tat bıraktı.

NFL tarihi genelinde ise sadece Jerry Rice (197), Randy Moss (156), Terrell Owens (153), Cris Carter (130) ve Marvin Harrison (128)’ın Gates’ten fazla touchdown pası yakalaması bulunuyor.

Öte yandan Gates’in 112. kariyer touchdown’ı Philip Rivers’tan yakaladığı 85. touchdown pası olarak da tarihte, en fazla touchdown yapan quarterback-receiver/tight end ikilileri arasında üçüncü sırada yer alıyor. Bu alanda Rivers ve Gates ikilisi önünde Peyton Manning – Marvin Harrison (114) ve Steve Young – Jerry Rice (92) isimleri yer alıyor.

37 yaşında kırdığı rekorla tarih yazan Antonio Gates’in şimdiki hedefi Chargers ile son bir defa playoff macerası yaşamak. Ancak sezonun hemen başında ilk iki maçını son saniyede kaçan alan golleri sebebiyle kaybeden Los Angeles Chargers için bu çok kolay olmayacak…