Brock Osweiler’ın inişli çıkışlı NFL kariyeri adeta bir dizi senaryosu gibi işlemeye devam ediyor… 27 yaşındaki oyun kurucu Cleveland Browns’ın kendisini serbest bırakmasının ardından, kariyerine başladığı takım olan Denver Broncos’a geri döndü.

Broncos genel menajeri John Elway, geçtiğimiz gün Osweiler’ı bir yıllığına veteran minimum kontrat ile takıma kattıklarını açıkladı. Bu kontrata göre Osweiler, Broncos’tan 2017 sezonu için 615 bin dolar maaş alacak.

Osweiler, 2012 yılında Peyton Manning’in yedeği olması için draft edilmiş ancak takım kendisini Peyton’ın emekliliği sonrası yeni bir kontrat ile tutmak istemesine rağmen, Super Bowl şampiyonluğu sonrası tercihini Houston Texans’tan yana kullanmıştı.

Konu ile ilgili konuşan John Elway, Osweiler’ın geri dönüşne dair, “Brock o dönemde kendisi için en iyi olduğunu düşündüğü şekilde karar verdi. Sadece bizim durumumuz ve Brock’un serbest kalışı, yani işlerin sıralandığı şekil biraz komik oldu. Brock’un bize Amerikan futbolu maçları kazandırabileceğini biliyoruz. Oldukça tecrübesi var ve bu transferin, Paxton Lynch’in omuz sakatlığı sonra aklıma yatmasına neden oldu. Durumu düzeltmeyi başardık.” dedi.

Osweiler, geçtiğimiz sezon Houston Texans’ta büyük bir hayal kırıklığı yaratınca takasla off-season’ın başında Cleveland Browns’a gönderilmişti. Ancak geçtiğimiz günlerde Browns, Osweiler’ı takımdan kestiğini açıklamıştı. Şimdi veteran minimuma Denver Broncos’ta oynayacak olan Osweiler’ın önceki kontratından kalan 16 milyon doları ise Cleveland Browns ödeyecek.

Denver, Osweiler’ın ayrılışı sonrası 2016 NFL Draftı’nın ilk turundan seçitiği Paxton Lynch’in, geçtiğimiz hafta omzundan sakatlanması sonrası tecrübeli bir oyun kurucu arayışındaydı. John Elway de yaptığı açıklamada, Osweiler’ın Lynch’in dönüşüne kadar Trevor Siemian’ın yedekliğini yapacağı ve Lynch iyileştikten sonra duruma tekrar bakacaklarını dile getirdi.

2016 sezonu öncesi Oswiler, Denver Broncos’un kendisine yaptığı 30 milyon doları garanti olmak üzere üç yıllığına 45 milyon dolarlık teklifi reddedip, dört yıllığına 72 milyon dolara Houston Texans ile anlaşmıştı. Ancak Texans ile geçirdiği bir sezonun ardından Houston ekibi onu Cleveland’a göndermek için Browns’a bir de 2018 NFL Draftı ikinci tur hakkını vermek zorunda kalmıştı.

Cleveland’ın da hazırlık maçlarında performansını beğenmediği Osweiler böylece eski takımına bir sezon aradan sonra geri dönerek mutlu sona ulaştı. Tüm olayların sonucunda, geniş bir salary cap’i olan Browns, Osweiler’ın 16 milyon dolarlık maaşını karşılayarak bir ikinci tur draft hakkı almış oldu. Osweiler ise kendisinin yerine Denver’a gelen Paxton Lynch’in sakatlığı sonrası yuvasına döndü ve şimdi eskiden kendisinin yedeği olan Trevor Siemian’ın arkasında forma şansı bekleyecek… Ancak bu süreçte Texans ve Browns’tan toplamda 32 milyon dolar para alarak kendini garantiye almayı başardı.

Günün sonunda ise gülen ismin Broncos genel menajeri John Elway olduğu da bir gerçek. Elway, 30 milyon dolar ödeyeceği bir oyuncuyu bir yıl bekleyerek 651 bin dolara alarak büyük bir başarıya imza attı.