Geçen her hafta, galibiyet ya da mağlubiyet fark etmeksizin medya Carolina Panthers’a ve maçların arka planına Greg Olsen’ın perspektifinden bakmaya devam ediyor. Bu hafta da tüm medya Olsen’ın sakatlığıyla ilgileniyor, bu da demek oluyor ki kariyerinde ilk defa Greg Olsen bir kaç hafta medyanın esas adamı olamayacak.

Yıldız oyuncu, Panthers’ın Buffalo Bills karşısında 9-3 aldığı galibiyetten sonra yaptığı açıklamalarda, “Ayağım kırıldı. Bu apaçık. X-ray sonuçlarını alınca kesinlik kazanacak. Böyle bir şeyin aniden olması çok zor. Berbat bir his, kariyerimde bu zamana kadar çok sakatlık yaşamadığım için şanslıyım. Bu sakatlığın iyileşmesi belli ki biraz zaman alacak ancak bu da bu oyunun bir parçası.” ifadelerini kullandı. Talihsiz sakatlık sonrası Olsen’in altı ila sekiz hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Olsen bu sakatlığın iyileşmesi için gerekli olan zamana hazır değildi ancak ortada olanı kabullendi. Çaylak sezonunda üçüncü haftada sakatlandığından beri 159 maçtır sakatlanmayan Olsen, yaşadığı bu sakatlıkla serisini bozmuş oldu.

Bu konu hakkında da konuşan Olsen “10 yıldan fazla zamandır bir oyun dahi kaçırmadan iyi bir seri yakaladım. Maalesef bunun sonu geldi. Şimdilik bir şey söylemek zor olsa da sabah doktorlarla bir toplantı daha yapacağız ve ne yapacağımızı hep birlikte göreceğiz.” demekle yetindi. Olsen şimdi, altı hafta sonra idmanlara, sekiz hafta sonra ise kadroya dönmeye hazır hale gelecek.

Linebacker Luke Kuechly ise Olsen hakkında, “Ardışık oyun sayısının kaç olduğunu tam olarak bilmiyorum ama çok uğraştığını biliyorum. Olsen’da gururun çok fazla olduğunu da biliyorum ve geri dönmek için elinden gelen her şeyi yapacağına eminim. Sakat olsa da hep etrafta olacağını ve takımın içinde olacağını biliyorum.” açıklamalarını yaptı.

Maçı izleyenler fark etmiş olacaktır ki Olsen rotasını koşarken end zone’a çok yakın bir yerde fark edilir derecede garip bir adım attı. Hemen ardından soyunma odasına gitti ve sahaya geri dönmedi.

Son çeyrekte saha kenarında beliren Olsen, formasız ve koltuk değnekleriyle görüntülendi. “Rotamı koşuyordum. Adımımı attım ve ayağımda yolunda gitmeyen bir şey olduğunu farkettim. Kimseye dokunmadım ya da hit yemedim. Yolumda giderken birden oluverdi. Bu gerçekten hayal kırıklığı yaşatan bir durum. Her zaman sahada olduğum ve oynadığım için kendimle gurur duymuşumdur ancak bu sefer olay benim kontrolüm dışında gerçekleşti.” açıklamasını yaptı.

Panthers’ın pas hücumunun en önemli isimlerinden biri olan Olsen’ı çok arayacağı kesin…