Chicago Bears’in genç wide receiver’ı Kevin White’ın Atlanta Falcons’a karşı oynanan maçta kürek kemiğini kırdığı ve ameliyat olması gerektiği açıklandı. White geçireceği operasyon sonrası bu sezon bir daha oynayamayacak.

White, büyük umutlarla 2015 NFL Draftı’nın birinci turunda yedinci sıradan seçilmişti ve kendisinin yıldız bir receiver olma potansiyeli olduğu düşünülüyordu. Çaylak sezonunda sakatlığı yüzünden maça çıkamayan White’ın 2016 yılında form tutması ve takıma katkı vermesi bekleniyordu.

Ancak 2016 sezonunda da sadece dört maça çıkabilen White’ın ve toplam 187 yard pas tuttuktan sonra fibulasında kırık tespit edilmişti. Bu sezon da kürek kemiğindeki sakatlık nedeniyle bir daha maça çıkamayacak olan White’ın Bears ile olan geleceği için de ayrı bir başlık açmak gerek…

Yazın Alshon Jeffery’nin takımdan ayrılması ile receiver pozisyonunda güç kaybeden Bears, Victor Cruz gibi isimlerle çalışmayı denese de elindeki kadroyu yeterince güçlendirememişti. Bu nedenle bu sene White’dan gelecek katkı onlara çok şey ifade ediyordu. İlk maçta takımda en fazla yard tutan ismin çaylak running back Tarik Cohen oluşu receiver’larının durumu az çok anlatır cinstendi.

Öte yandan Kevin White’ın seneye büyük ihtimal bir şansı daha olacak. Çaylak kontratının ilk dört senesinin parası garanti olduğu için Bears’ın White’ı takımdan kesmesi onlara fazla para vermekten kurtarmayacak. Bundan dolayı, White eğer dönerse 2018 sezonunda göstereceği performans Bears kariyeri açısından çok kritik olacak.

Umarız White sakatlığını olabildiğince erken atlatır, sahaya döner ve beklenen katkıyı verir. Kevin White’ın sağlıklı, güçlü bir receiver olması durumda, Mitch Trubisky ve Jordan Howard’ın gelişimiyle, Bears çok tehlikeli bir takıma dönüşebilir…