NFL takımlarının kadrolarını 53 kişiye indirdiği hafta sonunda Arizona Cardinals’ın tecrübeli yıldızı Chris Johnson, takımdan kesilen oyuncular arasında yer aldı. Johnson, Temmuz ayında hazırlık kampı öncesi Cardinals ile sözleşmesini uzatmıştı ve genç yıldız David Johnson’ın arkasında yedek running back pozisyonunu doldurmayı bekliyordu.

Hazırlık maçlarında görüldüğü 32 yaşındaki oyuncu performans olarak Cardinals’ın kalabalık running back pozisyonunda Kerwynn Williams, Andre Ellington ve Elijhaa Penny’nin gerisinde kalıyordu. Bu da veteran ismin Cardinals’taki sonunu hazırladı.

Geçtiğimiz sezon dördüncü haftada sakatlanan Chris Johnson’ın yerine oynayan Kerwynn Williams, gösterdiği başarılı performans ile göz doldurmuştu ve Cardinals head koçu Bruce Arians tercihini genç oyuncudan yana kullandı.

Her şeye rağmen Chris Johnson’ın yazın sözleşmesinin uzatılması Cardinals’ta Andre Ellington ile yolların ayrılacağını işaret ediyordu. Buna rağmen Ellington hazırlık maçlarında 2013 yılındaki başarılı çaylak sezonunu anımsatırcasına oynayınca, takımda kalmayı başardı. Ellington’ın tarz olarak takımın as running back’i David Johnson’ı andırması da onu Johnson’ın bir adım önüne çıkardı.

Kariyeri boyunca 9,537 yard koşan Chris Johnson, yaptığı 55 touchdown ile de son 10 yılda NFL’in en iyi running back’leri arasında yer alıyordu. 2015 yılında isminin özdeştiği Tennessee Titans’tan ayrılıp Arizona Cardinals’a geçen Johnson, başarılı performansıyla takımın konferans finaline çıkmasında kilit rol oynamıştı.

Geçtiğimiz sezon sakatlıklarından ötürü sadece dört maçta oynayabilen Chris Johnson, 32 yaşında yeni bir takım bulmaktan oldukça uzak gözüküyor. Ancak, 2009 sezonunda 2,006 yard koşup üstüne bir de 503 yard pas tutarak tarihin en dominant sezonlarından birini geçiren Johnson’ın isminin, emekli olduğunda Hall of Fame tartışmaları arasında yer alacağı bir gerçek…