1939 yılında Philadelphia Eagles’ın touchdown olmadan evinde oynadığı iki maçını geçirdiğinden beri, aynı durumu bu sezon yaşayan ve NFL tarihinde ikinci kez bu durumu yaşıyor olan Cincinnati Bengals, takımında önemli değişikliğe gitti.

Bengals hücum koordinatörü Ken Zampese’i kovdu ve oyun kurucu koçları olan Bill Lazor’ın kendi göreviyle birlikte bu görevi de yürüteceğini açıkladı. Lazor, daha önce 2014-2015 sezonlarında Miami Dolphins’e hücum koçluğu yapmıştı. Bengals takımına gelmeden önce ise, Phidelphia Eagles’da Chip Kelly ile birlikte çalışmıştı.

Zampese ise Bengals’a 2003 senesinde oyun kurucu koçu olarak katılmıştı. Bob Bratkowski, Jay Gruden ve Hue Jackson’ın gölgesinde çalışan Zampese, 2015 senesinde hücum koordinatörü olma hakkını kazandı. Kendisi bu pozisyondayken sadece 18 maç koçluk yapabildi.

Koç Marvin Lewis “Ken Zampese 15 yıl boyunca burada inanılmaz işler başardı. Kendisine hem insan olarak, hem koç olarak sonsuz saygı duyuyorum. Fakat takım için en iyisinin hücum alanına yeni bir bakış açışı kazandırmak olduğunu düşündüğüm için bu değişikliği yaptım. Bill Lazor koordinatör olarak ligde harika bir deneyime sahip ve Bill’in ihtiyacımız olan hücum düzenini yakalayabileceğini düşünüyorum. Hücum takımında çok yeteneğe sahibiz, ihtiyacımız olan şey ise bu yetenekleri kullanabilecek bir koçtu.” açıklamalarını yaptı.

Bengals geçtiğimiz sezon Zampese’nin koçluğunda, 2015 sezonunda maç başına yaptıkları sayı bazındaki sıralamada yedinci sıradayken 2016 sezonunda bu sıralamada 24. sıraya kadar indi. 2017 sezonunda ilk iki maçta utandıran bir dokuz toplam sayı, maç başına 258 yard ve her maçta dört sack istatistiklerinden sonra, Lewis takıma gereken şeyin değişiklik olduğuna karar verdi.

Perşembe gecesi Houston Texans karşısında aldıkları mağlubiyet ile Bengals’in yıldız oyuncuları adeta sinirden deliye döndü. Genelde gayet yüzeysel ve sakin konuşmalar yapan yıldız wide receiver A.J. Green, alınan mağlubiyetten sonra; “ Bir şekilde ellerimde topa ihtiyacım var. Bana topu ulaştırmanın bir yolunu bulmamız gerekiyor, şu anda bunu yapmıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Bengals’ın yaşadığı sıkıntıların tümü koç Zampese’ye yüklenemez tabii ki. Andy Dalton’ın Perşembe gecesi oynanan maçta, kafa karıştıran tercihleri ve receiver’larına oynama şansını nadiren vermesi de problemlerin sadece koordinatör kaynaklı olmadığını gösterir nitelikteydi.

Dalton’ın zayıf oyunuyla, gerek pas gerek koşu oyunları rotasonlarında kafası karışan hücum line hattının performans düşüklüğü birleştiğinde ister istemez hücum takımında problemler ortaya çıktı. Hücum takımının performans düşüklüğüne rağmen, Bengals genel derecesini 1-1’e getirebilir ve koordinatörlerinin yerinde kalmasını sağlayabilirdi.

Bengals camiasındaki bu değişikliklere rağmen, sonraki maçlarının Lambeau Field’da Green Bay Packers ile olduğu düşünüldüğünde kendilerini olası bir mağlubiyet ve 0-3’lık bir genel skor bekliyor.