Cleveland Browns’ta Brock Osweiler dönemi sona erdi! Biraz sürpriz bir hamle ile Cleveland ekibi, Mart ayında takas ile Houston Texans’tan kadrosuna kattığı Osweiler’ı takımdan kestiğini açıkladı.

Denver Broncos’un, iki sene önce Super Bowl kazandığı sezondan Peyton Manning’in yedeği olan ve zaman zaman forma şansı bulduğunda iyi performanslar ortaya koyan Osweiler, ertesi sezon dev bir kontrat ile Houston’ın yolunu tutmuştu.

Houston’da büyük bir hayal kırıklığı yaratan oyuncu, off-season’da yanında bir de ikinci tur draft hakkı verilerek Cleveland’a gönderilmişti. Genelde NBA’de görmeye alışık bulunduğumuz salary cap rahatlatma takaslarından biri şeklinde olan bu hamle NFL’de oldukça yankı bulmuştu.

Hazırlık maçları sırasından Browns’ın Osweiler’ın performansından memnun olmadığı konuşulurken, takım son dönemde Osweiler’ı takas ile kadrosuna katacak alıcı aradığı biliniyordu. Bu sebepten ötürü Osweiler, son iki hazırlık maçında oynamamıştı.

Aldığı dev kontrat sebebiyle bu sezon hala 16 milyon dolarlık kontratını alacak olan Osweiler, şimdi oldukça garip ilerleyen NFL kariyerini başka bir şehirde sürdürmeye çalışacak…

Geçtiğimiz günlerde bu yıl ikinci turdan seçtiği DeShone Kizer’ı as oyun kurucusu olarak açıklayan Browns ise yola onun yedeği olarak bir önceki yıl üçüncü turdan seçtiği Cody Kessler ile devam edecek…