Seattle Seahawks takımı wider receiver Jermaine Kearse’ı New York Jets takımına defensive lineman Sheldon Richardson karşılığında takas etti. Jets ayrıca Seattle’ın 2018 ikinci tur draft hakkını aldı ve bunun yanında takımlar yedinci tur seçim sıralarını da takas ettiler.

27 yaşındaki Kearse, 2014 sezonundan beri Seahawks takımında starter olarak sahaya çıkıyor. Ancak geçtiğimiz sezon 41 catch ile 511 yard alabilen tecrübeli oyuncu sadece bir touchdown ile oldukça düşük bir performans sergilemişti. Hatta sezon içerisinde kısa süreliğine de olsa takımın diğer receiver’ı Doug Baldwin’in oldukça gölgesinde kalsa da, Aralık ayında Tyler Lockett’ın sezonu kapatmasına sebep olan sakatlığı sebebiyle sahadaki yerini yeniden kazanmıştı.

26 yaşındaki Richardson ise, dört yıllık NFL kariyerinin tamamını Jets takımında geçirdi. Çaylak senesinde yılın en iyi çaylak savunma oyuncusu ödülünü alan Richardson, 2014 senesinde Pro Bowl’da sahaya çıkmıştı.

ESPN’e yaptığı açıklamalarda başarılı oyuncu, “Başka bir takım beni istedi. Şu an içinde bulunduğum konumdan memnunum. Bu yeni bir başlangıç demek. Seahawks defansındaki gibi oyunculara katkıda bulunmak için sabırsızlanıyorum. Hemen işe koyulmak ve savunmaya başlamak istiyorum. Planım bu.” ifadelerini kullandı.

Jets’in genel menajeri Mike Maccagnan ise, “Sheldon konusunda oldukça pozitifiz. Yaptığımız bu takasın tam anlamıyla takımlara uyduğunu ve Sheldon’ın ayrılışının hem kısa hem uzun vade planlarımızda takıma büyük katkılarda bulunacağını düşünüyorum.” açıklamasını yaptı. Maccagnan takımın Richardson ile uzun vadeli bir sözleşme yapmayı düşündüğüne dair bir açıklama yapmadı. Ancak bir kaynağa göre, Jets takımı Richardson ile sözleşme yenileme gibi bir düşünceleri yoktu. Bu da takası kolaylaştıran bir durum oldu.

Jets’deki savunma hattındaki fazla yeteneğin onları takas düşüncesine ittiğini söyleyen Maccagnan açıklamasına şu şekilde devam etti, “Genç ve yetenekli bir savunma hattına sahibiz. Sheldon’da bu hattın bir parçasıydı ancak diğer seçenekleri de değerlendirmemiz gerekiyordu. Uzun vadede baktığımızda tabii ki draft’larla bu hattı geliştirmeye devam edeceğiz. Ancak yaptığımız takasla hem önümüzdeki sezon için draft avantajı kazandık hem de takıma sadece yetenek olarak değil karakter ve futbol ahlakı olarak da iyi bir oyuncu ve receiver ekibine yeni bir bakış açısı kazandırdık.”

Diğer taraftan Sheldon Richardson’ın saha dışı sorunları ise Seahawks camiasındaki bazı insanları endişelendiriyor. Ligden iki kez men alan Richardson, yakın zamanlarda ise eski takım arkadaşı Brandon Marshall hakkında yaptığı açık eleştirilerle koçu Todd Bowles’u kızdırmıştı.

Russell Wilson’ın da içlerinde yer aldığı çoğu eski/yeni takım arkadaşının şükranlarını sunduğu Kearse için ise Seahawks’ın sahibi Paul Allen da Twitter hesabı üzerinden iyi dileklerini iletti…