Phidelphia Eagles running back’i Darren Sproles, Pazar günkü maçta kariyerinin belki de en zor maçlarından birini geçirdi. Sakatlık yaşadığı pozisyonda dizinde ön çapraz bağları parçalanan Sproles’un aynı anda kolu da kırıldı. Head koç Doug Pederson her iki sakatlığı da dün yaptığı açıklamalarla doğruladı.

Yine dün kolundan ameliyat olan yetenekli running back, ileride dizinden de bir operasyon geçirmek durumunda kalacak. Double trouble şeklinde gelen bu iki ciddi sakatlıktan sonra Sproles sezonu kapatmış bulunuyor.

Koç Pederson, sakatlık hakkında yaptığı açıklamaların yanında Eagles takımının önümüzdeki günlerde kadrosuna yeni bir running back eklemek durumunda kalacağını da belirtti.

Sproles, New York Giants ile oynadıkları maçın ilk yarısında safety Darian Thompson’dan aldığı hit ile sakatlanmıştı. Görevliler Sproles’un dizine odaklanmışlardı ki tecrübeli oyuncu ayağa kalktıktan sonra sağ kolunu tutarak soyunma odasına doğru yöneldi. Tekrarlar izlendikten sonra Thompson’ın ayağının kazara Sproles’un koluna geldiği fark edildi.

34 yaşındaki running back Eagles hücumunun rotasyonunda kilit bir rol oynuyordu. Pazar günü onun yokluğunda ise onun görevini LeGarrette Blount ve Wendell Smallwood omuzladı. Üçüncü çeyrekten itibaren wide receiver Torrey Smith punt returner görevini üstlenirken, Smallwood çaylak Corey Clement’a hücum takımında her zamankinden daha fazla iş düştü.

Üç kez Pro Bowl maçına çıkan Sproles, bu sezon 15 top taşıma ile 61 yard almıştı. Ayrıca yedi pas yakalayan oyuncu takımına 73 yard kazandırmıştı.

Pederson açıklamalarında, “Moral açısından bu durum bir patlama olabilir. O harika bir adam, harika bir lider ve açıkça bilindiği üzere gerek takımında, gerek soyunma odasında ve gerekse bu camiada çok sevilen bir insan. Çok fazla enerjiye sahip, onun yerini doldurmak oldukça zor olacak.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Giants maçında iki kez Pro Bowler olan defansif tackle Fletcher Cox calfinden sakatlık yaşarken, starting linebacker Jordan Hicks de bileğinden sakatlık geçirdi. Pederson bu iki oyuncunun günden güne iyileştiğini belirtti.