Bir Amerika Birleşik Devletleri Bölge Mahkemesi hakimi NFL Oyuncular birliğinin Ezekiel Elliott’ın cezası konusundaki ihtiyati tedbir talebini kabul etti. Bu da Dallas Cowboys running back’inin altı maçlık men cezasının askıya alınması anlamına geliyor.

Hakim Mazzant’ın men cezasuna izin verme konusunda her şeyi dinlemesi için belirlenmiş bir zaman çizelgesi yok. Ancak,  iyimser bakarsak bu durum mahkemeye taşınana kadar yetenekli futbolcunun bütün 2017 sezonunda oynayabilmesi için iyi bir şans ki Zeke’e, Pazar günü New York Giants ile oynanacak olan takımının açılış maçında oynaması için izin verildiği geçtiğimiz Salı günü açıklandı.

Mazzant kararında, Henderson’ın men istemine karşı çıkan dernekle aynı fikirde olduğunu beyan eden açıklamalar yaptı. Ancak lig Mazzant’ın kararına pek sıcak bakmadı. Ligin sözcüsü yaptığı açıklamalarda, Soruşturma ve kanıtların Henderson’ın kararlarını desteklediğine dair inancımız oldukça güçlü. Süreç oldukça titiz ve başından sonuna adaletli işledi. Bu kararı konsey olarak, federal ve bölgesel mahkemelerle birlikte gözden geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Feldman, “Şu an oyuncu birliği ile ligin sürdürdüğü kavgayı izleyeceğimiz kısımdayız. Daha önce ligin inandıkları şey için çok uzun süre mahkemeye gidip geldiğini ve yaptıkları pazarlıklara davayı sürdürmeye çalıştığını gördük ve yine birliğin oyuncuların haklarını korumak için NFL Başkanı kararının gereğinden fazla olduğunu konusunda savaş verdiğini de gördük. NFL, seçtiği başkan ya da hakemin kararına karşı çıkılmasından hoşlanmıyor. Sanırım bu ikili arasındaki kavgayı, olay Elliott’ın sahada olması ya da olmaması konusundan uzaklaşsa da izlemeye devam edeceğiz.” açıklamalarını yaptı.

Goodell, Thompson’ın aile içi şiddet suçlamalarından sonra bir yıl süren uzun bir soruşturmanın ardından Zeke’e 11 Ağustos’ta altı maç uzaklaştırma cezası vermişti. Lig de kendi politikalarını çiğnediği iddiasıyla altı maçlık cezayı onaylamıştı.

22 yaşındaki oyuncu ise suçunu inkar etti ve yargılanmadı. Oyuncu birliği ise eş zamanlı olarak ligin Elliott’ı men etmek için için başlattığı süreci alaşağı etmek için uğraşıyor. Aslında uğraştıkları şey Henderson’ın savunmasındaki gerçekten olan şeyleri inkar etmek değil, oyuncunun hak ettiği adaleti almasını sağlamak.

Bunların yanında Elliott takım idmanlarına ve takımın Giants maçı için hazırlık yaptığı toplantı da dahil olmak üzere, yerini almaya devam ediyor. Görünüşe göre, sezonun devamında da Zeke AT&T’de Cowboys camiası için oynamaya devam edecek…