Los Angeles Chargers, yıldız cornerback Jason Verrett’i dizinden yaşadığı sakatlıktan sonra sakat yedekler (IR) listesine aldı. Linebacker Nick Dzubnar ise idman ekibinden asıl kadroya yükseldi.

Pro Bowl oyuncusu olan Verrett’ın yaşadığı bu sakatlık, kariyeri boyunca sezon henüz başlamışken yaşadığı diz sakatlığından dolayı kaçırdığı ikinci sezon olacak. İlk hafta Denver Broncos’un karşısına takımının yanında sahaya çıksa da, head koç Anthony Lynn 1.77 boyunda ve 85 kilo olan cornerback’in kendisi gibi oynamadığını açıklamıştı.

Lynn açıklamalarında, “Onu antrenmanlarda izlerken oynamasının doğru olmayacağını biliyordum. Ancak o tam bir savaşçı, sahaya çıkmayı çok istedi. Kendini hazırladı ve ilk hafta takımının yanında sahaya çıktı. Ama kendi standartlarında oynayabilmek için hazır değildi. Sadece onun sağlığına kavuşmasını istiyoruz. ” ifadelerini kullandı.

26 yaşındaki Verrett, kariyeri boyunca çıktığı 25 maçta, toplam 80 tackle beş interception ve 19 deflection istatistiklerine sahip. En parlak sezonunu 2015 senesinde yaşayan genç oyuncu, oynadığı 14 maçın 13’üne starter olarak çıkmış ve toplamda 47 tackle, 12 deflection yapmıştı.

Bunun yanında, Dzubnar bu sezon kariyerinde ikinci kez as kadroya dönmüş bulunuyor. 1.88 boyundaki linebacker geçen sezon ön çapraz bağlarının kopmasından hemen önce sadece dört maça çıkabilmişti. Kariyerinde toplamda 20 maça çıkabilen Dzubnar, savunmada 21 tackle’a sahip.