Pazar akşamı Tenessee’de Titans’ı 26-16 yenerek sezona galibiyetle başlayan Oakland Raiders’da herkesin konuştuğu isim, beklendiği gibi Marshawn Lynch oldu.

Geçen sezonun sonunda sakatlandıktan sonra sahalara fırtına gibi geri dönen oyun kurucu Derek Carr ve kariyerinde ilk defa profesyonel olarak sahaya çıkarak dört alan golü atarak beklentileri aşan kicker Giorgio Tavecchio başta olmak üzere tüm oyuncular çok başarılı bir performans sergilerken, yılın flaş transferlerinden biri olan running back Marshawn Lycnh ilk maçın yıldızı olarak öne çıktı.

Özellikle son iki yıldır Pro Bowl’a seçilen 165 kiloluk başarılı Titans savunmacısı Jurell Casey’i ezip geçerek yoluna devam ettiği koşu olmak üzere topu eline her aldığında karşı savunmacıları cezalandıran Lynch, gösterdiği performanlsa bıraktığı yerden devam edeceğine inanmayanları yanılttı.

Maçı 18 koşu hücumunda 76 yard ile tamamlayan Lynch’in arkadaşlarına verdiği morali ve güveni ise ölçmek mümkün değildi…

Lynch’in performansı ile ilgili olarak, hücum hattının yıldızı Kelechi Osemele “Dünyadaki en güzel şey. Kan akışınız hızlanıyor. Bu hücumlarla gurur duyuyoruz çünkü benim pozisyonumdaki oyuncuların yıldızının parlayabileceği ender durumlardan. Lynch harika bir takım arkadaşı ve yoldaş. Bize moral veriyor.” derken; head koç Del Rio ise “Bugün harikaydı. Hazırdı ve hevesliydi. Böyle bir oyuncuyu kim istemez” diye konuştu.

Marshawn Lynch ise her zaman olduğu gibi maç sonrası basına detayları açıklamalar yapmaktan kaçındı. İlk maçta sahneyi Raiders’ın flaş isimlerinden çalmayı başaran 31 yaşındaki oyuncunun 2017 sezonu takip etmek oldukça ilginç olacak.