Minnesota Vikings, Avrupa’dan doğrudan NFL’e draft edilen ilk oyuncu tarihe geçen Moritz Boehringer ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Hazırlık maçlarının bitmesinin ardından takımlar kadrolarını 53 oyuncuya indirirken Moritz Boehringer de kesik yiyen popüler isimler arasında yer aldı. Vikings’in bu rakama ulaşmak için takımdan kestiği ilk wide receiver ise çaylaklardan biri yerine Alman oyuncu oldu.

Boehringer, 2016 NFL Draftı’nın altıncı turundan seçilmişti. Genç oyuncu NCAA’de kolej futbolu oynamadan NFL’e adım atan ilk Avrupalı olarak büyük sükse yapmıştı. Boehringer hızı ve cüssesi sebebiyle dikkat çekse de çoğu kişiye göre bir NFL takımına girmiş en ham oyuncu olarak gözüküyordu. Oyuncunun Almanya’da yaşadığı rekabet ortamı ise NFL’den oldukça uzaktaydı.

Geçtiğimiz yıl hazırlık maçları sona erince Vikings, Boehringer’i serbest bırakmış ancak daha sonra onu antrenman kadrosuna davet etmişti. Böylece Boehringer tüm sezonu Vikings takımıyla geçirme şansı bulmuştu. Ancak bu sefer Vikings’in Alman oyuncuyla tamamen bağlarını kopardığı belirtiliyor.

Boehringer’i geçtiğimiz yıl Vikings’e getiren head koç Mike Zimmer, hazırlık kampında oyuncusuyla ilgili “Rota koşuları çok daha iyi. Topu daha iyi yakalıyor ve hücumu daha iyi anlayabiliyor. Hala seviye olarak çok aşağılarda ancak oldukça gelişti” diyerek bir nevi yolların ayrılma noktasına geldiğinin sinyalini vermişti.

Böylece Vikings’in Boehringer deneyi sona ererken, NFL’in doğrudan ilk Avrupalı oyuncusu, bir normal sezon maçına dahi çıkmadan kariyerini noktalamış oldu. Boehringer’in yeniden bir NFL takımıyla anlaşıp kadroya girmesi oldukça küçük bir olasılık olarak gözüküyor.

Her şeye rağmen Boehringer’in Avrupa’da Amerikan futbolu oynayan oyunculara bir umut verdiği ve NFL’in Avrupa’da büyük bir reklamını yaptığını da unutmamak gerekiyor…