Cleveland Browns tarafından serbest bırakılmasının ardından yeni takım arayışlarına başlayan yıldız cornerback Joe Haden’ın bu arayışı hiç de uzun sürmedi. Sadece saatler içinde Pittsburgh Steelers ile masaya oturan Haden, Steelers ile üç yıllığına yedi milyonu garanti ücret olmak üzere toplam 27 milyon dolara anlaştı.

2013 ve 2014 yıllarında Pro Bowl’a seçilen 28 yaşındaki Haden, NFL’in kalburüstü cornerback’lerinden biri olarak görülüyor. Browns tarafından serbest bırakılmasının ardından aralarında Cowboys, Saints ve Colts’da olmak üzere pek çok takımdan ilgi gören yıldız oyuncu tercihini Super Bowl’a en yakın gördüğü takımdan kullandığını söyleyebiliriz.

Son yıllarda sakatlıklar sebebiyle çok fazla forma şansı bulamasa da sahada olduğu zaman gösterdiği performansla her zaman için NFL’in en iyi cornerback’i tartışmalarında kendine yer bulan Haden, istatistikleriyle de kendine inananları doğruluyor.

2010 yılından beri 100’den fazla pas kesen iki oyuncudan biri olan Haden, kariyeri boyunca 19 defa da top çalarak bir touchdown’a imza attı.

Super Bowl hedefine ulaşması için savunmasını güçlendirmek zorunda olduğunu bilen Steelers, bu nokta transfer ile kadrosunu güçlendirmiş oldu. Ben Roethlisberger, Antonio Brown ve Le’Veon Bell üçlüsü ile durdurulamaz bir hücum gücüne sahip olan Steelers, yıllardır NFL’in en çok sayı kaydeden takımlarından biri.

Ancak şampiyonlukların savunmalar ile kazanıldığı NFL’de en son 2009’da şampiyonluk yaşayan Pittsburgh temsilcisi Haden’ı kadrosuna katarak Patriots’un en büyük rakibi olacağı iddialarını güçlendirdi. İşin en güzel yanı ise Haden, yeni takımı ile Cleveland’da çıkacağı ilk maçında Browns’a ne kadar yanlış bir karar verdiklerini gösterebilecek…