2017 yılında ilk seçimle Cleveland Browns’un defensive end Myles Garrett’i seçtiği NFL Draftı bu sene Arlington’da Dallas Cowboys’un AT&T Stadyumu’nda gerçekleşecek.

1965’ten 2014’e kadar geleneksel olarak her sene New York’ta düzenlenen NFL Draftı 2015 ve 2016 yıllarında Chicago’da yapıldıktan sonra geçen sene de Philadelphia’da Rocky Steps’te düzenlenmişti. İki şehirde de beklenenden daha iyi sonuç alındıktan sonra NFL, draft’ı farklı şehirlerde düzenleme kararından memnun kalmış olmalı ki bu uygulamaya 2018 yılında da de devam ediyorlar.

NFL Başkanı Roger Goodell geçen seneki performanslar ve bu seneki beklentisi hakkında “Onlar (Chicago ve Philadelphia) draft konusunda yeni bir standart koydular, taraftarlar için olağanüstü yeni bir deneyim oluşturdular. Bu sene bu standartlar Dallas’ta sadece daha da yükselecektir” diye konuştu ve güzel bir organizasyon beklediğini belirtti.

Toplam yirmi şehirin adaylığını koyduğu draft’ın Dallas’ta yapılacak olması, gözleri Jerry Jones’a çevirdi. Roger Goodell gibi bütün Amerikan futbolu camiası, daha önce görülmemiş bir draft’ı tecrübe etmeyi iple çekiyor. Dallas Cowboys quarterback’i Dak Prescott da, takımın başkanı Jerry Jones’un elinin değdiği bütün organizasyonların herkese keyif verdiğini ve bunun da eğlenceli bir organizasyon olacağını düşündüğünü dile getirdi.

Görkemli bir organizasyon olması beklenen 2018 NFL Draft’ı Sam Darnold, Mason Rudolph, Saquon Barkley gibi geleceğin yıldız adaylarını barındırıyor ve çoğu takımın yeniden yapılanmasına oldukça büyük katkı sağlayacağa benziyor…