NFL’de takımların takas yapması için son tarih olan Salı gününde Philadelphia Eagles, büyük bir hamle yaparak manşetlerin zirvesine oturdu. Hali hazırda sekiz maçın yedisini kazanarak NFL’in zirvesinde olan takım, Miami Dolphins’in başarılı running back’i Jay Ajayi’yi kadrosuna kattı.

Geçtiğimiz sezon 1,272 koşup, sekiz touchdown’a imzasını atan Ajayi, yılın en büyük sürprizlerinden biri olmuştu. Eagles, Ajayi için Miami’ye sadece 2018 NFL Draftı dördüncü tur seçim hakkını gönderirken, ligin en iyilerinden biri olan koşu hücumunu da oldukça güçlendirmiş oldu. Philadelphia Eagles, takas öncesi LeGarrette Blount’ın önderliğindeki koşu hücumuyla maç başına 129.2 yard ile NFL genelinde beşinci sırada yer alıyordu.

24 yaşındaki Ajayi ise geçtiğimiz sezonki formundan uzak gözükse de iki maçta 120 yard barajını aşmış ancak dört maçta da 55 yardın altında koşmuştu. Ajayi’nin bu sezon henüz touchdown koşusu yapmaması Miami’yi hayal kırıklığına uğratıyordu.

İngiliz asıllı oyuncu, Dolphins formasıyla geride bıraktığımız Perşembe gecesi çıktığı Baltimore Ravens maçında sadece 23 yardda kalarak taraftarları üzmüştü. Bu maç Ajayi’nin Dolphins kariyerinin son karşılaşması oldu.

Karşılaşma sonrası Dolphins’in koçu Adam Gase, isim vermeden yıldız oyuncuyu eleştirmişse ise herkesi şaşırtmıştı. Gase, “Her seferinde büyük koşu denemeyi bırakmamız lazım. Bu running back’in suçu. İşini yap. Bu adar zor olmamalı” diye konuşmuştu.

Şimdi Dolphins’in Ajayi’nin yokluğunda deneyimsiz running back’ler Damien Williams ve Kenyan Drake ile koşu hücumunu nasıl toparlayacağı büyük bir merak konusu…

Öte yandan Ajayi ise artık takımın tüm yükünü omuzlarında taşımak yerine Eagles’ta topu tecrübeli running back LeGarette Blount, çaylak Corey Clement ve pas oyununda oldukça aktif olan Wendell Smallwood ile paylaşacak. Eagles’ın Dolphins’e göre daha iyi bir offensive line’a sahip olması da Ajayi’nin işini oldukça kolaylaştıracağa benziyor.

Eagles’ın Ajayi gibi bir oyuncuyu sadece dördüncü tur draft hakkı karşılığında alması ise büyük bir artı olarak Philadelphia’ya şimdiden yazılmış gözüküyor. Takastan sonra bile halen elinde iki dördüncü tur hakkı bulunan Philadelphia ekibi, ikinci yılında MVP’lik oynayan oyun kurucusu Carson Wentz’in yükünü bu takasla hafifletmeyi amaçlarken tüm lige de Super Bowl yolunda oldukça ciddi olduğunun da mesajını vermiş oldu…