NFL’in en iyi savunma takımlarından biri olan Houston Texans’ta J.J. Watt ve Whitney Mercilus şoku yaşanıyor. Takımın Kansas City Chiefs’e kendi evinde 42 – 37 yenildiği karşılaşmada linebacker Whitney Mercilus’ın göğsünden sakatlanmasıyla sarsılan Texans, ardından J.J. Watt’ın ayağının kırılmasıyla adeta yıkıldı.

İki yıldız oyuncunun da 2017 sezonunu kaçıracağı açıklandı. Mercilus, karşılaşmanın yedinci oyununda sakatlanırken, Watt kendisini yedi oyun sonra takip etti ve kenara alındı.

Kariyerinin altıncı sezonunu geçiren Mercilus, 2012 NFL Draftı’nın 26. sırasından seçilerek NFL’e adım atmıştı. Geçtiğimiz sezon yaptığı 7.5 sack ile takım lideri olan Mercilus, Watt’ın sakatlığıyla birlikte savunmanın liderlerinden biri olmuş ve Jadeveon Clowney ile birlikte Texans’ı playoff’a taşıyan isimlerin başında gelmişti.

Öte yandan yıllardır NFL’in en dominant savunma oyuncularının başında gelen J.J. Watt’ın ise sezonu kapatması tüm NFL severler için oldukça üzücü bir haber oldu.

Geçtiğimiz sezon sırtındaki sakatlık sebebiyle 13 maç kaçıran oyuncu, bu sene ilk dört maçta sack yapamasa da rakip oyun kurucular üzerinde kurduğu baskı ile Houston savunmasının lideri rolüne geri dönmüştü. Watt, en iyi geri dönüş yapan oyuncu ödülünün en büyük adaylarındandı.

Saha dışında Houston’da Harvey Kasırgası’ndan etkilenenler için düzenlediği kampanya ile 37 milyon dolar toplayarak dikkat çeken Watt, kariyeri boyunca üç defa yılın en iyi savunma oyuncusu seçilmişti.

Watt ve Mercilus’un sakatlıkları sonrası Texans savunması onarılması çok güç bir darbe alırken, bu sakatlık geçtiğimiz yıl ligin en iyilerinden olan savunmasının neredeyse tamamının değiştiği anlamına geliyor…

Sezon öncesi Jacksonville Jaguars’ın yolunu tutan A.J. Bouye, emekliye ayrılan Vince Wilfork, ve 10 maçlık men cezası alan Brian Cushing sonrası Watt ve Mercilus’un sezonu kapaması ilk 11’de geçen seneden sadece Jadeveon Clowney, Johnathan Joseph, Kareem Jackson ve Benardrick McKinney’i bırakmış durumda.

Şu ana kadar oynadığı beş maçın sadece ikisini kazanabilen Houston Texans, AFC Güney grubunda averajla Indianapolis Colts ve Tennessee Titans’ın önünde ikinci sırada bulunuyor.