David Johnson, Eric Berry, Greg Olsen, Allen Robinson, Dalvin Cook, Darren Sproles, Jason Verrett, J.J. Watt, Whitney Mercilus, Odell Beckham Jr., Aaron Rodgers, Carson Palmer… 2017 NFL sezonunda yıldız isimler ciddi sakatlıklar geçirmeye devam ediyor. Sezonun yedinci haftası geride kalırken bu talihsiz yıldızlar kervanına iki önemli isim daha eklendi.

İlk olarak, sezonun halen galibiyet ile tanışamamış tek takım olan Cleveland Browns’ın en önemli oyuncusu Joe Thomas’ın sezonu kapattığı açıklandı. Kolundaki triceps kası yırtılan tecrübeli oyuncunun ameliyat olması gerektiği ve iyileşme sürecinin altı, yedi bulacağı açıklandı.

Takımının Tennessee Titans’a uzatmalarda 12 – 9 yenildiği karşılaşmada sakatlanan Thomas, 2007 sezonundan beri hiçbir maçı kaçırmamıştı. Arka arkaya 10,363 snap oyunda kalarak kırılması güç bir rekoru elinde bulunduran 33 yaşındaki oyuncu yıllardır ligin en iyi left tackle’ı olarak gösteriliyordu.

Yıldız oyuncu sakatlığı sonrası NFL’deki geleceği hakkında da konuşurken, “Oynamayı bırakacak mıyım? Bilmiyorum. Bir karar vermek için henüz çok erken” dedi. 11 sezondur her yıl Pro Bowl’a seçilen Joe Thomas olmadan, Cleveland Browns geçen sezon bir galibiyet ile kaçırdığı (!) 0 – 16’lık sezon bu yıl oldukça yakın gözükmeye başlayacaktır diye düşünüyoruz…

Öte yandan ligin bir diğer kötü giden takımı Indianapolis Colts ise sahada en çok öne çıkan oyuncusu Malik Hooker’ı kaybetti. Dizinde hem çapraz bağları hem de yan bağları kopan oyuncunun altı ila 10 ay boyunca sahalardan uzak kalması bekleniyor.

2017 NFL Draftı’nın 15. sırasından seçilen ve safety pozisyonunda oynayan Hooker, Colts’un bu zayıf karnı olan savunmasını yedi maçta yaptığı 22 tackle ve dört interception ile biraz olsun toparlayarak geleceğin en iyi safety’lerinden biri olacağının sinyallerini vermişti.

Ohio State çıkışlı oyuncunun yokluğunda ilk 11’e 2012 yılından beri takımda olan eski starter Darius Butler’ın yerleşmesi bekleniyor. Bu sezon yedi maçta sadece iki galibiyet alabilen Indianapolis Colts halen yıldız oyun kurucusu Andrew Luck’ın iyileşmesini beklerken, şimdiden sezonu kapatmış gibi görünüyor…