Oakland Raiders’ın Kansas City Chiefs’i 31 – 30 yendiği Perşembe gecesi maçının ikinci çeyreğinde hakemi ittiği için müsabakadan atılan Marshawn Lynch’e NFL’den kötü haber geldi. Lig yönetimi, Lynch’e bir maç men cezası verdiğini açıkladı.

Lynch, karşılaşmanın ikinci çeyreğinde Chiefs cornerback’i Marcus Peters’ın oyun kurucu Derek Carr’a yaptığı geç hit sonrasında çıkan arbede de kenardan sahaya girerek hakemi itmişti.

Marshawn Lynch gibi Oakland asıllı olan Marcus Peters, aynı zamanda Lynch’in kuzeni olurken, maç sonrası yapılan açıklamalarda Lynch’in, kuzenini korumak için sahaya girdiğini ve amacının onu kargaşadan uzaklaştırmak olduğu söylenmişti.

Raiders head koçu Jack Del Rio, yaptığı açıklamada oyuncusunu eleştirirken, “Sahaya girdiği için hayal kırıklığını uğradım çünkü rakip 15 yard ceza almıştı ve iyi bir pozisyonda olacaktık. Ona bench’i bu şekilde terk edemeyeceğini söyledi. Olay tamamen bundan ibaret. Sonrasında ise oyundan atıldı. Hakem bana onun kendisini ittiğini söyledi.” diye konuştu.

Karşılaşmayı her ne kadar Raiders kazansa ve kötü gidişine dur dese de bunu yıldız koşucusu olmadan yaparken oldukça zorlandı. Yazın bir yıllık emekliliğinden dönme kararı alıp Raiders’ın yolunu tutan Lynch bu sezon toplam 266 yard ve iki touchdown ile eski formundan uzak görünüyordu.

Şimdi Lynch’in yokluğunda Buffalo Bills karşısına çıkacak olan Oakland’da yedek koşucular Jalen Richard ve DeAndre Washington’a oldukça fazla iş düşecek…