Minnesota Vikings’in genç running back’i Dalvin Cook’un çaylak sezonu dört maçın ardından sonlanmak zorunda kaldı. Vikings koçu Mike Zimmer, takımın Pazar gecesi Detroit Lions’a 14 – 7 yenildiği maç sonrası Cook, dizinde çapraz bağlarının koptuğunu ve oyuncunun sezonu kapattığını açıkladı.

Yeni sezonda en çok öne çıkan çaylak oyuncuların başında gelen Dalvin Cook, maçın üçüncü çeyreğinde darbe almadığı bir pozisyonda sakatlanarak sahayı terk etmişti. Case Keenum’dan topu alan oyuncu koşusu esnasında Detroit’in savunma oyuncusu Tavon Wilson’ı geçmek için sağa doğru yön değiştirirken bağlarını kopardı.

Dalvin Cook, sakatlanıp maçı terk etmeden önce 13 top taşımada takımına 66 yard kazandırıp oldukça etkili bir performans ortaya koymuştu. Maç sonrası sakatlık hakkında konuşan Mike Zimmer, “Onunla karşılaşmanın ardından konuştu. Harika bir çocuk, şu ana kadar yaptıklarından oldukça etkilenmiştim. Bu hem bizim için hem de kendisi için berbat bir durum. Ancak sıkı çalışan birisi ve bunun üstesinden geleceğine dair hiçbir şüphem yok” açıklamasında bulundu.

Şu anda as oyun kurucusu Sam Bradford’ında diz sakatlığının geçmesini bekleyen Vikings’in Cook’un yerini doldurması pek kolay olmayacak. Sezon başlayalı dört hafta olmasına rağmen 354 yard koşup bu alanda NFL üçüncüsü olan Cook’un ardından Vikings’in kadrosunda bu yükü kaldıracak bir isim gözükmüyor.

Cook’un yokluğunda bu yaz Oakland Raiders’tan transfer edilen tecrübeli running back Latavius Murray’nin ilk 11’e yerleşmesi bekleniyor. Üç yıl Raiders forması giyip bir defa da Pro Bowl olan Murray, şu ana kadar dört maçta sadece 14 defa top taşımış ve 35 yard kat etmişti.

Detroit karşısında aldığı yenilgiyle 2-2 durumuna gerileyen ve NFC Kuzey grubunda Lions ve Green Bay Packers’ın gerisine düşen Vikings’in Cook’un sakatlığı sonrası nasıl bir peformans ortaya koyacağını hep birlikte göreceğiz…