Uzun yıllardır San Francisco 49ers’taki başarılı performanslarıyla takımıyla özdeşleşen ve serbest bırakılalı henüz bir hafta geçmeyen NaVorro Bowman, Oakland Raiders takımı ile anlaştı.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü 49ers ile yollarını kendi isteği ile ayıran tecrübeli futbolcu Oakland Raiders takımı ile bir yıllık süreyle üç milyon dolar değerinde sözleşme imzaladı. Raiders’ın Bowman’a teklif götürmesi serbest bırakılmasından sonra sadece üç gün sürdü. Bowman’a bu durumda her iki takım tarafından da ödeme yapılacak.

“Sadece 29 yaşındayım ve daha bu oyunda yapacak çok şeyim var. Şu an 2-4’lük skora sahibiz. Zoru seviyorum ve bu takımla gelecek maçlarda her takıma meydan okuyacağımıza inanıyorum.” açıklamalarını yaptı.

Bu haftanın sonlarına doğru Bowman, Dallas Cowboys ile de görüşme yapacaktı ancak Raiders takımı NaVorro’nun Bay Area’dan ayrılmasına izin vermedi.

29 yaşındaki oyuncu bu sezon alan savunmasında sıkıntılar yaşamış ve saha içerisinde gittikçe azalan süresinden sonra 49ers takımı bu mevkide genç oyuncularla devam etmek istediğini net bir mesajla göstermişti. Ancak Bowman yılların verdiği tecrübesine dayanarak serbest kalmak istediğini belirtmişti ve şimdi yararlı olabileceği bir takımla yani Raiders’la sözleşme imzaladı. Raiders iyi bir savunmaya sahip olsa da defans takımı geçtiğimiz Pazar günü Los Angeles Chargers’ın yıldız running back’i Melvin Gordon’dan büyük bir darbe yemişti.

Raiders, yedinci haftada Perşembe akşamı Kansas City Chiefs ile karşılaşacak. Hızlı bir geri dönüş olacak olsa da, Adrian Peterson’da olduğu gibi Bowman’ın da Raiders formasıyla sahada olması kimseye sürpriz olmayacak…