Denver Broncos ile oynadıkları maçı takımının söylemiyle sırtında “spazm” yaşadığı gerekçesiyle yarıda bırakmak zorunda kalan Oakland Raiders’ın oyun kurucusu Derek Carr’ın sırtındaki sakatlık hafife alınmış görünüyor. Genç oyuncunun geçirdiği sakatlığın bir kemik kırığı olduğu ve iki ila altı hafta arasında bir süre boyunca sahalara çıkamayacağı açıklandı. Carr’ın sakatlığı üçüncü çeyreğin sonlarına doğru, bir sack’i engellemeye çalışırken başarısız olmasıyla aldığı bir hit sebebiyle olmuştu.

Üçüncü haftada Washington Redskins’e karşı 27-10 skoruyla mağlup olan Raiders, Broncos’a karşı da 16-10 mağlup olduktan sonra as oyun kurucularının bir ay belki daha fazla süreyle oynayamayacağı haberini almış oldu. İlk iki maçlarını galibiyetle sonuçlandırdıktan sonra 2-2’lik skora gerileyen takımın Super Bowl umutlarına gem vuracak daha kötü bir haber olamazdı sanıyoruz.

Broncos’a karşı bir comeback almak için uğraşan EJ Manuel’in performansı, her ne kadar elinden geleni yapsa da Carr’ın kol gücü ya da sahadaki özgüven ve rahatlığıyla kıyaslanamaz. Özellikle derin paslar, Manuel sahaya çıktıktan sonra biraz daha riskli bir hal aldı.

Ancak Raiders takımı maalesef Carr olmadan oynamaya alışıyor. Ligdeki ilk iki sezonunda 16 sezon maçının hepsinde oynayan Carr, bu performansından sonra hemen her sezon ciddi sakatlıklar sebebiyle saha kenarından takımını izlemek zorunda kaldı. Geçen sezon 16. haftada bacağı kırılan oyun kurucunun yerini üçüncü oyun kurucuları Connor Cook ile doldurmaya çalışan Raiders takımı, Houston Texans karşısında üzücü bir playoff mağlubiyeti almıştı.

Yine de, Oakland takımı Carr’da beş seneliğine 125 milyon dolar değerinde sözleşme yapacak kadar yetenek gördü ki bu sözleşmeyi off-season’da kendisine vermekten hiç çekinmediler. 26 yaşındaki oyuncu toplam 11,947 yard ve 88 touchdown pası istatistiklerine sahip.

Takım önümüzdeki beş hafta Ravens, Chargers, Chiefs, Bills ve Dolphins ekipleriyle karşı karşıya gelecek. Carr, bay haftaları olan 10. haftadan hemen sonra dönmeyi başarabilirse, sakatlıktan sonra çıktığı ilk karşılaşmada 11. haftada Patriots ile karşılaşacak.

Oakland, Denver karşısına da güçlü silahlarından biri olan Michael Crabtree olmadan çıkmıştı. Görünen o ki, bu sezona en güçlü hücum takımlarının arasında başlayan Raiders, Ekim ayında zorlu bir süreçten geçecek…