Green Bay Packers, yıldız oyun kurucusu Aaron Rodgers’ın Minnesota Vikings’e karşı 23 – 10 kaybedilen maçın ilk çeyreğinde sakatlanmasıyla yıkıldı. İki defa sezon MVP’si seçilen başarılı oyuncunun sağ köprücük kemiğinin kırıldığı ve büyük ihtimalle sezonu kapattığı açıklandı.

Maçın ilk çeyreğinde pas attığı bir pozisyonun hemen ardından Vikings linebacker’ı Anthony Barr’ın darbesiyle yerde kalan Rodgers, omzunun üstüne düştü ve sahayı terk etmek zorunda kaldı. Rodgers’ın yerine oyuna giren yedek quarterback yıldız oyuncuya moral vermek için sağ elini uzatırken Rodgers, ağrıları sebebiyle sol eliyle karşılık zorunda kaldı.

Maç sonrası konuşan Packers head koçu Mike McCarthy yaptığı açıklamada, “Gerçek olan bir şey var ki Aaron Rodgers’ın kaybı kesinlikle can yakıyor. Takım olarak önümüze bakmak durumundayız” dedi.

Tom Brady ile birlikte NFL’in en iyi iki quarterback’inden biri olarak gösterilen Aaron Rodgers, 2013 sezonunda da benzer bir sakatlık geçirmiş ve Kasım ayının başında sol köprücük kemiğini kırmıştı. Bu sakatlık sonrası yedi haftada sahalara dönen Rodgers, Packers’ın son maçta Chicago Bears’ı yenerek playoff yapmasını sağlamıştı. Ancak şimdi Rodgers’ın sakatlığı pas attığı sağ omzunda olduğu için sahalara dönmesinin daha uzun süreyi bulması bekleniyor.

Bir önceki hafta Dallas Cowboys maçında bitime iki dakikadan az bir süre kala takımını muhteşem bir zafere taşıyan Rodgers, tekrardan herkesin takdirini kazanırken bir kez daha NFL genelinde takımını en iyi taşıyan oyuncu olduğunu göstermişti.

Şimdi ise Rodgers’ın yokluğunda büyük ihtimalle şampiyonluk ümitlerini askıya alacak Packers’ta 2015 NFL Draftı’nın beşinci turundan seçilen, UCLA Bruins’in eski oyun kurucusu Brett Hundley görev alacak.

Hazırlık maçlarında genelde olumlu performanslar gösteren Hundley, geride bıraktığımız off-season’da birkaç takımın transfer listesine girmiş ancak Packers’ta kalmıştı. Vikings karşısında 157 yard bir touchdown pası ve üç interception ile pek umut vermeyen 24 yaşındaki oyuncunun yedekliğini ise NCAA’de Division III’de Wesley College’da oynamış olan Joe Callahan yapacak…