Türkiye Amerikan futbolu milli takımı, Sırbistan’ın Niş kentinde Sırbistan Amerikan futbolu milli takımı ile yaptığı hazırlık karşılaşmasını 14 – 7 kaybetti. Beş buçuk yıllık aradan sonra tarihindeki ikinci maçına çıkan Türk milli takımı, Avrupa’nın güçlü ekiplerinden biri olan Sırbistan karşısında güzel bir mücadele ortaya koydu ancak bir touchdown’lık farka engel olamadı.

Yedi günde ikinci hazırlık maçını yapan Sırbistan milli takımı, tecrübesiyle maç genelinde oyuna hakim olan takım olarak göze çarptı. Türk milli takımı ise savunmada Sırbistan hücumunu durdurmaya başarsa da hücum anlamında aynı başarıyı ortaya koymadı.

Sırbistan maçın ilk çeyreğinde Belgrade Blue Drangons’ta forma giyen oyun kurucusu Mladen Zlatic’in Milos Koribar’a attığı iki yardlık touchdown pasıyla öne geçti. Arından Darko Klasan’ın ekstra sayısıyla skor Sırbistan lehine 7 – 0 oldu.

Karşılaşmanın ikinci çeyreğinde ise milli takımımız TAFL’de İTÜ Hornets forması giyen oyun kurucu Ateş Akkor’un wide recevier Ozan Özcan’a attığı beş yardlık touchdown pasıyla ilk skorunu elde etti. Ekstra sayı denemesi başarılı olan Mehmet Sarıkatipoğlu, skora denge getirirdi.

Maçın üçüncü çeyreğinde iki takım da sayı bulamazken, milli takım hücum anlamında sahaya iyi bir performans koyamasa da savunmada Sırbistan’ı durdurmayı başardı. Maçın son çeyreğinde milli takım adına yaşanan şanssız bir punt denemesi Sırbistan tarafından bloklandı ve fumble olan top Goran Zec’in 30 yardlık touchdown’ıyla son buldu. Ardından maçın skoru 14 – 7 olarak tayin edildi.

10 günlük bir kampın ardından Avrupa’nın güçlü ekiplerinden birinin karşısına çıkan Türkiye Amerikan futbolu milli takımı, her ne kadar deplasmandan galibiyet ile dönemese de gelecek için umut verdi.

Ülkemizi Sırbistan deplasmanında temsil eden milli takım teknik ekibi ve oyuncularını tebrik ediyor, federasyonun yeni yönetimi tarafından, yıllar sonra başarıyla hayata döndürülen Amerikan futbolu milli takımı çalışmalarının artmasını diliyoruz…

Sırbistan tarafından çekilen maçı Youtube üzerinden tekrardan izleyebilirsiniz.