Üst üste iki maçtır kaybeden ancak 5-4’lük derecesiyle halen AFC’deki playoff yarışının içinde bulunan Buffalo Bills, sürpriz bir karar ile quarterback’i Tyrod Taylor’ı yedeğe çektiğini açıkladı. Takımın head koçu bundan böyle ilk 11’deki as oyun kurucusunun Nathan Peterman olacağını basına duyurdu.

Head koç Sean McDermott kararıyla ilgili olarak, “Bu daha iyi bir takım olmak ile alakalı. Tyrod gelişmeler göstermişti. Bu Tyrod’a bir ceza değil. O hala takımın önemli bir parçası ve öyle olmaya devam edecek.” dedi. Tyrod Taylor, iki haftadır başarısız performanslarıyla tepkileri üzerine çekmeye başlamıştı…

McDermott, bu yıl draft’ın beşinci turundan seçilen çaylak oyun kurucu Nate Peterman ile ilgili olarak ise, “Kariyerinin henüz başında olmasına rağmen Nate’den ve olgunluğundan oldukça etkilendim. Gerçekten çok çalıştı. Geçtiğimiz gün sezonun küçük bir bölümü olmasına rağmen çok güzel şeyler gördük. Buna rağmen halen, hepimizin olduğu gibi, çok çalışması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Tyrod Taylor, iki yıldan fazla süredir Buffalo Bills’in as oyun kurusuydu. NFL’deki yedinci sezonunu geçiren Taylor, bu sezon dokuz maçta paslarının yüzde 64.2’sini tamamlayarak kariyerinin en iyi oranına ulaşmıştı. Taylor bu dokuz maçta 10 touchdown pası, iki touchdown koşusu ve üç interception ile oynamıştı.

Sezonun ortasında gelen bu quarterback değişikliği çoğu kişiyi oldukça şaşırtmış durumda. Öyle ki halen konferansının altıncı sırasında bulunan takım, iki hafta öncesine kadar 5-2 iken AFC Doğu grubunun liderliği için New England Patriots’ın en büyük rakibi olarak gözüküyordu.

Geride bıraktığımız hafta Bills, New Orleans Saints’e 47 – 10 yenilirken, maçın sonlarında oyuna giren Peterman, 79 yard ve bir touchdown pasıyla oynamıştı. Ancak Bills’in yenildiği son iki maçta en büyük sorun başta LeSean McCoy olmak üzere koşu hücumundan alınamayan destekler olarak göze çarpıyordu.

Bakalım çaylak Nathan Peterman’ın sezon ortasında ilk 11’e monte edilmesi Bills için olumlu sonuçlar doğurabilecek mi…