NFL’de takas süresinin sonlanmasına yakın, yıllardır görülmemiş bir şekilde oldukça fazla yıldız oyuncu takım değiştirdi. Bu süreçte Cleveland Browns hamle yapmayan takımlar arasında yer aldı ancak bunun sebebi oldukça ironikti.

Uzun süredir ligin en kötü takımı olan ve oyun kurucu sorunu bitmek bilmeyen Browns, takasın son gününde Cincinnati Bengals’ın yedek quarterback’i AJ McCarron’ı almaya yeltendi. Cleveland ekibi, Cincinnati’yi bu takasa ikna etse de takası süresinde NFL’e bildirmediği için McCarron takası iptal oldu.

Hadise şu şekilde gerçekleşti: Bir süredir peşinden koştuğu Jimmy Garoppolo’nun ikinci tur draft hakkı karşılığında San Francisco 49ers’a gittiğini gören Browns, bir quarterback almak için kolları sıvadı ve Cincinnati Bengals’a AJ McCarron için 2018 NFL Draftı’nın hem ikinci hem de üçüncü tur seçim haklarını önerdi. Bu arada, devam etmeden önce AJ McCarron’ın 2014 NFL Draftı’nın beşinci turunda seçilen bir oyuncu olduğunu hatırlatmakta fayda var…

Arından, Bengals bu teklifi takas süresinin dolacağı gün saat 16.00’dan beş dakika önce kabul etti. Bunu gören Cleveland Browns yönetimi, kutlamalara başladı ancak heyecanlarını yendiklerinde saat 16.00’ı çoktan geçmişti. Süre geçtikten sonra lige bildirimde bulunan Cleveland’ın talebini NFL yönetimi kabul etmedi ve McCarron’ın transferi suya düştü. Ardından Cleveland duruma ne kadar itiraz etse de NFL’e takası kabul ettiremedi.

Takas süresini içerisinde NFL’i aramayı unutan takımın Cleveland olması da internet ortamlarında taraftarların Browns ile uzunca süre dalga sebep oldu. Hali hazırda geçen sezon sadece bir maç kazanabilen ve bu yıl da halen galibiyet ile tanışamayan ekibin karnesine bir eksi daha yazılmış oldu.

2016 NFL Draftı’nda ilk tur hakkını Philadelphia Eagles’a, 2017 NFL Draftı’nda da yine ilk tur hakkını Houston Texans’a veren Cleveland, bu haklarla seçilen Carson Wentz ve Deshaun Watson’ın ligde fırtınalar estirmesini izlerken, bir gün içinde uzun süredir peşinden koştuğu Jimmy Garoppolo ve AJ McCarron’dan da oldu.

Görünen o ki Browns taraftarlarını, her hafta birbirleri arasında değişen DeShone Kizer, Cody Kessler ve Kevin Hogan’da oluşan quarterback üçlüsüyle oldukça uzun bir sezon bekliyor. Cleveland taraftarlarının tek tesellisi ise gelen bay haftası. En azından acıların takımı unvanını kimseye kaptırmayan ekip haftayı mağlubiyetsiz kapatacak…