NFL’de son 10 yılın en iyi cornerback’lerinden biri olarak gösterilen Darrelle Revis, Kansas City Chiefs’e transfer oldu. Geçtiğimiz sezonun sonunda adının özdeşleştiği New York Jets tarafından serbest bırakılan Revis, 2017 sezonu için hiçbir takım ile anlaşmamıştı.

Revis’in Kansas City Chiefs ile sözleşmesinin iki yıl süreli olduğu açıklanırken, yıldız oyuncunun bu sezon lig minimumunda oynayacağı ancak 2018 sezonu için 10 milyon dolar alacağı belirtildi.

Yeni transferi ile ilgili konuşan Chiefs genel menajeri Brett Veach, “Darrelle bu ligde kendini kanıtlamış bir oyuncu ve onu secondary’mize eklediğimiz için heyecanlıyız. Hall of Fame girecek bir kariyeri oldu ve liderliği ve oyun tecrübesiyle defansımızın değerli bir parçası olacak.” açıklamasını yaptı.

Head koç Andy Reid ise Revis’ten önce takıma bir tecrübeli oyuncu katmak istediğini söylerken, 32 yaşındaki oyuncunun 12. haftada sahada olabileceğini dile getirdi. Reid, “Revis, savunma koçumuz Bob Sutton’ın defansına hakim ve tam bir takım oyuncusu, onun seviyesinde bir oyuncunun bize yardım edeceğini hissediyoruz.” şeklinde konuştu.

Revis transferi kimsenin beklemediği bir hamle olurken, Mart ayında Jets tarafından serbest bırakılan oyuncunun halen eski takımından altı milyon dolar alacağı belirtildi.

Öte yandan geçtiğimiz sezon performansı şıkça eleştirilen Revis Island lakaplı oyuncu, yeni takımında Jets’te yaptığı takımın lideri rolünü üstlenmeyecek. Kariyerinde 10 yılda 140 maça çıkan tecrübeli oyuncu sırasıyla New York Jets, Tampa Bay Buccaneers, New England Patriots ve tekrardan Jets formaları giymişti. Revis, Patriots ile geçirdiği bir sezonda Super Bowl şampiyonluğu yaşamıştı.

Toplamda 29 interception’ı ve altı fumble’ı bulunan oyuncu, en iyi zamanlarında rakip quarterback’lerin korkulu rüyası halindeydi. Öyle ki aralarında Tom Brady, Peyton Manning gibi isimlerin de bulunduğu yıldızlar Revis’in savunduğu wide receiver’lara pas atmaktan çekinir hale gelmişlerdi.

Revis’in izleyenlere eski günlerden resitaller sunup sunmayacağını ve Chiefs’e nasıl bir yardımı dokunacağını ise bize zaman gösterecek. 6-4 durumunda bulunan Chiefs sezona muhteşem bir başlangıç yapmış ancak oynadığı son beş maçın dördünü kaybetmişti.