Oakland Raiders’ın Denver Broncos’u 21 – 14 yendiği karşılaşmda birbirine giren Raiders wide receiver’ı Michael Crabtree ve Broncos cornerback’i Aqib Talib’e NFL’den ceza yağdı.

NFL yönetimi iki yıldız oyuncuya da ikişer maç men cezası verirken cezanın sebebi olarak profesyonelliği aykırı davranışları ve oyun esnasında yaşanan gereksiz sertliklerini gösterdi. Talib ve Crabtree, maçın ilk çeyreğinde yumruklaştıkları kavgadan sonra oyundan atılmışlardı.

Olay sonrasında iki oyuncuya da gereksiz sertlik penaltıları verilirken Raiders’ın guard’ı Gabe Jackson da hakemi ittiği gerekçesiyle maçtan atılmıştı.

İşbu kavganın geçtiğimiz sezon da saha içinde kavga eden Talib ve Crabtree’nin ikinci vukuatı oldu. Geçtiğimiz yıl Talib, savunduğu Michael Crabtree’nin taktığı altın kolyesini kopardıktan sonra iki oyuncu kavga etmişti.

Bu maçta da Talib, yine Crabtree’nin kolyesini koparınca tansiyonlar yükseldi. Crabtree, Talib’i saha dışına kadar iterken, olaya Denver Broncos bech’inin dahil olmasıyla ortalık karıştı.

İki oyuncu güç bela birbirlerinden ayrıldıktan sonra bu kez sahanın diğer köşesinde takım arkadaşlarından uzak bir noktada itişmeye başladılar. Bu esnada kaskı olmayan Michael Crabtree’nin kasklı Aqib Talib’e savurduğu yumruk dikkat çekti. Ancak iki oyuncu da birbirlerine herhangi bir yumruk isabet ettiremediler.

Hem Michael Crabtree hem de Aqib Talib cezalara itiraz edeceklerini açıklarken, Raiders koçu Jack Del Rio ise birkaç hafta önce benzer bir şekilde kavga eden Cincinnati Bengals wide receiver’ı A.J. Green ve Jacksonville Jaguars cornerback’i Jalen Ramsey’nin ceza almamasını gerekçe göstererek kararı eleştirdi.

Men cezalarına göre playoff yarışında bulunan Oakland Raiders’ta Michael Crabtree, New York Giants ve Kansas City Chiefs maçlarında takımını yalnız bırakacak. Grubunun son sırasında yer alan Denver’ın yıldız savunma oyuncusu Aqib Talib ise Miami Dolphins ve New York Jets maçlarında forma giyemeyecek.

Güncelleme: Yapılan itirazlar sonrası oyuncuların cezaları birer maça indirildi.